Türkiye’de etkisini hissettiren ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine yüz binlerce insanın da hastalanmasına neden olan koronavirüs salgını Van’da 700’ü aşkın insana bulaştı. 10 kişinin hayatını kaybettiği kentteki bir sitede Kovid-19 şüphelisi olduğu iddia edildi.

Site sakini Burhan Durak sitede bir kişinin hastalık belirtisi gösterdiğini ve bunun için tüm kurumlara haber verdiklerini ancak kimsenin gelip inceleme yapmadığını söyledi.

"HERKESE BULAŞIRSA NE OLACAK?"

Şüphelendikleri şahsın işyerinde koronavirüs vakalarına rastlandığını ifade eden Site Sakini Demir, “Sitemizde bir arkadaşın çalıştığı yerde Koronavirüs hastalığı varmış. Biz sitemizde yer alan arkadaştan da şüpheleniyoruz. Hastalık belirtileri var. Bizde bunun için tüm ilgili yerleri aradık ve aramadığımız yer kalmadı. Valisinden kaymakamına, Sağlık İl Müdürlüğü’nden Ankara’ya kadar herkesi aradık. Ancak gelip ilgilenen kimse olmuyor. Hatta bize siz doktor musunuz nerden biliyorsunuz diyorlar. Gelip bakın o zaman. Hasta mıdır değil midir o zaman çıkar ortaya. Ne kaybedeceksiniz. Bu sitede 300 kişi yaşıyor. Ya hastalık varsa ve herkese bulaşırsa ne olacak?” dedi.

"DEFALARCA KEZ BİLDİRDİK"

Şüphelendikleri kişide belirtilerin olduğunu iddia eden site sakini, “Söylediklerine göre arkadaşta kusma, terleme gibi belirtiler var. Ki olmasa bile ortada bir şüphe var ve gelip bakmaları gerekiyor. Her yerde hastalık belirtisi taşıyan ve şüphelendiğiniz durumları bize bildirin müdahale edelim diyorlar. Hani müdahale. Defalarca kez valiliği arayıp bildirdik. Aramadığımız hiç kimse kalmadı. Bu çocuk oyunca değil ki. Bu hastalık herkesi ilgilendiriyor. Çocuk oyuncağı değil. Bu kadar aramamızdan sonra bir Allah’ın kulu der gidip bir bakalım nedir ne değildir. İnsan bir gelip tedbir amaçlı ile kontrol edilir" şeklinde konuştu. Yeni Doğu Gazetesi

Editör: Wan Haber