Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende Furkan Akın adlı öğrencinin ‘Ordunun Duası’ şiirini okumasının ardından günün anlam ve önemine binaen Yüzbaşı Banu Turnuuzun bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından Vali İbrahim Taşyapan, makamında tebrikleri kabul etti.

15 Temmuz darbe kalkışması nedeniyle her senenin aksine askeri geçiş törenlerinin yapılmadığı programa Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Jandarma Komutanı Yüksel Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Handan Karakoyun, askeri ve mülki erkân, şehit ve gazi yakınları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek ve oda temsilcileri katıldı.

Törenin yapıldığı Van Valiliği çevresi ve Cumhuriyet Caddesi’nde geniş güvelik önlemleri alınırken, çöp kutularının çöp poşetleriyle kapatıldığı gözlendi.

Program, valilik makamında kabul edilen tebriklerin ardından sona erdi. İHA

3-784.jpg

Editör: Wan Haber