WanHaber.com - ÖZEL

Sokağa çıkma yasağının bulunduğu Van'da yasağı dinlemeyen bir grup Yalım Erez Mahallesi'ndeki bir evde ikamet eden ve kısa süre önce cezaevinden tahliye edilip Koronavirüs teşhisi konulan S.K.'yı ve ailesini ziyarete gitti. S.K ve ailesi ile teması bulunan kişilerin koronavirüs riski taşıması üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. 

S.K'nın evinin bulunduğu sokağı karantinaya alan ekipler, karantina kapsamını genişleterek 2 sokağı daha karantina altına aldı.

Böylelikle Yalım Erez Mahallesi'ndeki toplam karantinaya alınan sokak sayısı 3'e yükseldi.

Van Valiliği'nden açıklama gecikmedi

Van Valiliği kentte 3 sokağın karantina altına alınmasının ardından bir açıklama yayınladı.

İşte Van Valiliği tarafından yapılan o açıklama:

Ağrı ili Patnos Ceza İnfaz Kurumundan 12.04.2020 tarihinde tahliye olup ilimiz İpekyolu İlçesi Yalım Erez Mahallesi 4. Sokaktaki ikametine gelen S.K. koronavirüs (covid-19) testinin pozitif çıkması üzerine  25.04.2020 tarihinde 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır.

S.K.’nın eşi A.K.’nın da bugün (26.04.2020) koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine hastaneye sevk edilmesinin ardından, S.K.’nın ikameti ve çevresi olan Bostaniçi Yalım Erez Mahallesi 3. ve 4. Sokaklar ile Ertuş Caddesi üzerinde bulunan 76 ev bugün (26.04.2020) itibariyle karatina altına alınmıştır.

Giriş çıkışların yasaklandığı karantina bölgesinde sağlık ekipleri de çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Editör: Wan Haber