Van’da bu yıl DÖKH öncülüğünde düzenlenen ve bir haftadır devam eden 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü etkinlikleri sürüyor. Etkinlikler kapsamında resim sergisi ve canlı bilbord eylemi gerçekleştirildi. Feqîyê Teyran Parkı’nda açılan resim sergisinde Kadına dönük devlet eliyle gerçekleşen şiddeti anlatan fotoğraflar sergilenirken aynı zamanda kadına yönelik erkek egemen zihniyetin teşhirini konu alan kara kalem çizimlerinin yer aldığı sergiye İlçe Belediye Eş Başkanları, DÖKH aktivistleri, kadın kurumları, Barış Anneleri Meclisi Aktivistleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Fotoğraf sergisinin ardından kadına yönelik şiddeti anlatan kısa skeçler sergilendi. Kadınlar daha sonra devlet tarafından ve erkek eliyle gerçekleşen, kadına yönelik şiddeti kınayan dövizlerden oluşan canlı bilbord yürüyüşü düzenlendi. Van’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü etkinlikleri akşam saatlerinde çeşitli mahallelerde yapılacak olan meşaleli yürüyüşlerle devam edecek. 

3-163.jpg


Van’da 25 Kasım etkinlikleri yarın saat 13.00’da Belediye eski garajı alanından Cumhuriyet Caddesinde bulunun Fegîyê Teyran parkına kadar yapılacak olan kitlesel yürüyüşle sona erecek.

4-128.jpg

5-087.jpg

6-052.jpg

Kaynak: Oktay Candemir - ANF

Editör: Wan Haber