WanHaber - Haber Merkezi

Türkiye'de en az vaka görülen iller arasına giren Van'da kötü haberi Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez verdi.

Tüm Türkiye, bugün yapılacak kabine toplantısı sonrası normalleşme adımlarının atılacağı kararları beklerken, Van’da uzun zamandır artış göstermeyen Covid-19 vaka sayısı, yasak olmasına rağmen taziyeler nedeniyle yeniden artarak gündeme geldi.

Özalp İlçesi’nin Çubuklu Mahallesi’nde Erzengin ailesi ve Tuşba İlçesi’nin Altıntepe Mahallesindeki Dinç ailesinin kurduğu taziyelerle bağlantılı yeni pozitif vakalar tespit edildi.

Her iki mahallede filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası vakaların görüldüğü evler karantinaya alınırken, vatandaşların kurallara uymaları için uyarılar yapıldı.

TAZİYELER VAKALARI ARTIRDI

Vali Bilmez'in açıklaması şu şekilde: 

"Normalleşmeye bu kadar yakın olduğumuz bir dönemde Özalp’in Çubuklu Mahallesinde Erzengin, Tuşba’nın Altıntepe Mahallesinde Dinç ailelerinin taziyeleri, covid-19 vaka sayımızı arttırmıştır. Normalleşmeye geçmek için taziye konusundaki kısıtlamalara ve kurallara uyalım!"

TAZİYELER YİNE VAN'I YAKTI

Pandeminin Türkiye'de ilk kez görüldüğü tarihlerde Van yine kurulan taziyeler sonucu vaka sayısının en çok olduğu iller arasındaydı. O günleri atlatan Van'da normalleşme için heyecanlı bekleyiş sürerken taziyeler kentin başını yine yaktı. Yapılacak kabine toplantısı sonrası normale dönüşe hazırlanan Van'da yeni vakaların durumu nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor. 

Editör: Wan Haber