AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, toplumsal meselelerde de girişimlerini sürdürüyor. Arvas, son olarak Erciş ilçesindeki iki ayrı husumetli ailenin barışında öncü oldu. İki ayrı mahalledeki ailelerin barıştırılmasında çaba sarf eden Arvas, yapılan görüşmeler ve istişareler neticesinde Erciş Kocapınar ve Tekler mahallesindeki ailelerin barışını sağladı.

GEÇTİĞİMİZ YIL YAŞANAN OLAYLARDA 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Husumetli ailelerin barıştırılması sonrası yapılan açıklamada o görüşmeler ve barışlarla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: “Erciş ilçesi Kocapınar Mahallesinde Memani ve Beboi aşiretlerine mensup Kurt ve Taşdeniz aileleri arasında geçtiğimiz yıl yaşanan olaylar maalesef bir cana mal olmuştu. Milletvekili Abdulahat Arvas, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu ile komutanlığın istişareleri ile barış sağlanması noktasında adımlar atıldı. Nurettin Kurt’un Çelebibağı Mahallesindeki ikametgahında verilen barış yemeği ile sulh yapıldı.

MUHTARLIK SEÇİMLERİ NEDENİYLE ARALARI BOZULMUŞTU

Aynı şekilde muhtarlık seçimleri nedeniyle aralarının açık olduğu bilinen Bayram ilesinin fertleri arasındaki husumet nedeniyle Tekler Mahallesinde aileyi ziyaret eden Milletvekili Arvas ve Mehmetbeyoğlu, akrabalar arasındaki küskünlük büyümeden, husumet barış ile sonuçlandırıldı. İHA

Editör: Wan Haber