Van Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından Beyüzümü Mahallesi’ne yönelik bir süredir yürütülen imar çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 18 yıldır Beyüzümü Mahalle sakinlerinin taleplerine rağmen çözülemeyen imar sorunu, mahallede uygulanan geri dönüşümle yeniden ilana çıktı. İmar sıkıntısının giderilmesinin ardından AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nuri Başdinç ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfullah Şağban mahalleliyle bir araya geldi.

Uygulamaya alınacak imar planıyla mahalleye hak ettiği hizmetlerin artık daha kolay geleceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, yeni planın salı günü itibariyle askıya çıktığını duyurdu. Çelikel, “Yıllardır büyük bir sorun olan imarın devamını da getirerek neticelendirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız bir mağduriyet içerisindeydi. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez’in talimatları ve milletvekillerimizin ilgileriyle buradaki parselasyon hatalarından kaynaklı düzenleme salı günü itibariyle askıya çıktık. Bunun sonrasında da mahallemize imar plan tadilatlarını gerçekleştireceğiz. Yıllardır hakkınızı kullanmaya engel olan davalar da çok şükür ortadan kalmış oluyor. Buralarda parklar, sahalar ve daha iyi hizmetlerin yapılabilmesi için kente yakışır bir imar planı oluşturulması lazım. Burada yaşayan her bir ferdimize yönelik gerekli düzenlemeleri Allah’ın izniyle gerçekleştirmiş olacağız’’ dedi.

Milletvekili Abdulahat Arvas da, mahallenin yıllardır birçok hizmetten imar nedeniyle mahrum bırakıldığını ifade etti. Kendilerinin icra değil bir rica mercisi olduğunu anlatan Milletvekili Arvas, sorunun yakın takipçileri olduğunu vurguladı. Arvas, “İnşallah askı süreci hayırla sonuçlanır, milletimiz de bilinçli bir şekilde hak ve hukukunu araştırsın, teşkilatımızla, bizlerle istişare halinde olsun. Bizlerde elimizden geleni yaparak Beyüzümü Mahallesi’ni hak ettiği noktaya getireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mahalleli sorunlarını Milletvekili Abdulahat Arvas ve Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel ile paylaştı.

Editör: Wan Haber