İl merkezine bağlı Bostaniçi beldesinde yaşayanlar, yeni imar planı kapsamında uygulamaya sokulan 18. maddeyi protesto etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık, burada yolu trafiğe kapatarak valiliğe yürümek istedi. Hastane Caddesi üzerinde polis barikatıyla karşılaşan grup, uygulamadan büyük zarar gördüklerini savundu.


Grup adına açıklamada bulunan Zülküf Ay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde arazilerinin imar planı uygulamasıyla yok edildiğini ve müşterek arazi sahibi olan vatandaşları karşı karşıya getirdiğini söyledi. Yeni yapılan imar planında 18. madde uygulamasının arazilerde yüzde 40 kesinti yapıldığını savunan Ay, uygulamanın durdurulması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer bizi birbirimize kırdırsalar, biz 30 Mart'taki yerel seçimlerde sandık başına gitmeyeceğiz ve oy kullanmayacağız” şeklinde konuştu.


Polis, kalabalığın valiliğe yürümelerine izin vermemesi üzerine seçilen temsilciler Van Valiliği'ne giderek vali yardımcısıyla görüştü.


Yapılan görüşmenin ardından temsilciler adına bir açıklamada bulunan Nazım Erbek, vali yardımcısı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ile görüştüklerini belirterek, “Bize tapuların verildiğini, yapılacak fazla bir şeyin kalmadığını ve idari mahkemeye başvurabileceğimizi söylediler. Ancak bizim bu konunun üzerinde durmamızın asıl nedeni, insanların birbirini öldürmesi ve cinayetlerin çıkmasıdır. Daha cinayetler çıkmadan Sayın Başbakanımızdan, bakanlarımızdan bu konunun çözümünü istiyoruz. Yarın cinayetler olmadan sesimizi duymaları ve buna bir çözüm bulmalarıdır” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber