Ameliyat masasında elektrik çarptı Van Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk ve Kadın doğum Ameliyat ünitesinden ‘Koter Plağı’ adı verilen medikal malzemede meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle bir çok hastada ameliyatlar sonrası yanıklar oluştu.

Hakkari Şemdinli’den yaşayan çocuğunun ameliyatı için Van’a gelen Hatip Atilla isimlivatandaş 14 aylık oğlunu Ameliyat ettirmek istedi ve başına gelmeyen kalmadı. Atilla’nın ameliyathane masasında elektrik kaçağından kalçaları yandı.

"ŞOK OLDUM"

Konuyla ilgili VanEkspres.com’a açıklamalarda bulunan Baba Ruşen Hatip Atilla, "Oğlum Aryen Şiyar Atilla’yı önceki gün Van Bölge Araştırma Hastanesinde çocuk cerrahi bölümünde inmemiş testis ve sünnet ameliyatı için ameliyata aldılar. Ameliyattan çıktıktan sonra çocuğumun kalça kısımlarında ciddi derecede yanıklar gördük. Durumu hemen doktora ilettik doktor bey de ameliyathanede elektrik kaçağı olduğunu ve 1 aydır bu vakalar olduğunu söyledi. Ameliyathanedeki personellerde elektrik kaçağı olduğunu doğruladı. Bu durum karşısında şok oldum." dedi.

ŞİKAYETLERİNE CEVAP BULAMAMIŞ

Durumu hastane yönetimine bildirdiğini ve karşılık bulamadığını dile getiren Atilla, "Hastane polisine gittim biz bişey yapamayız  dediler. 184 şikayette bulundum yanlız geri dönmediler. Cimer’e de yazdıktan sonra en son Edremit Emniyet Müdürlüğüne başvurdum. Başvuru sonrası ameliyathaneye olay yeri inceleme ekibi gönderdiler. Bizle beraber 8 çocuk daha yanmış bu elektrik kaçağından yanlız herkesi susturuyorlar. Başka çocuklar da ihmale kurban gitmesin ihmalden zarar görmesin diye herkesten duyarlı olmasını bekliyor işin takipçisi olacağımı söylemek istiyorum” şeklinde konuştu. Van Ekspres

Editör: Wan Haber