Sağlık Bakanlığı tarafından Van’da 130 milyon TL’ye yaptırılan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve 200 yataklı Kardiyoloji ve KVC Hastanesi’nin açılış törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mehdi Eker ve Mehmet Ali Şahin, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Biji Serok Ahmet’, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganlarının atıldığı açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra konuşan Başbakan Davutoğlu, 1,5 yılda 7 defa Van’a geldiğini belirterek, “Van’ı seviyorum, Van’ın her köşesini seviyorum. En önemlisi şanlı Vanlıları seviyorum, yiğit Vanlıları seviyorum. Vanlı şanlı kardeşlerim hepinizi rabbimin selamıyla selamlıyorum. Konya’ya duyduğum aşkı Van’a duyuyorum. Aziz Vanlılar, bizi sizden ayırabilirler mi? Bizim yüreğimizdeki Van aşkını silebilirler mi? İşte bizi bir araya getiren bu, sizin yüreğinizdeki al bayrak aşkını silebilirler mi? Bu teröristlere meydanı bırakmadığınız için sizlerle gurur duyuyoruz. Burada diriliş mevsimi olan baharı, nevruzun geldiği dağları, ırmakları selamlıyorum. Allah birliğimizi daim etsin, Allah bu ülkeyi bölmek, kardeşi kardeşe kırmak isteyenlere fırsat vermesin. Onun için çok anlamlı, onun için istiklal aşığı Van’ı seviyorum” dedi.


3-453.jpg


‘BİJİ SEROK AHMET’ SLOGANLARI
Kendilerine 1 Kasım’da başbakanlığın emanet edildiğini ifade eden Davutoğlu, “Emin olun bu emaneti son anımıza kadar koruyacağız. Kardeşliğimize halel getirtmeyeceğiz. Bir gün Mardin’de, bir gün Erzincan, bir gün Silopi, bugün de Van’dayız. İzmir’le Van’ı kimse ayırt edemez. Van’da bulunmaktan, Van’ın güzel insanlarıyla kucaklaşmaktan mutluyuz. Terör örgütünün yıktığı şehirleri, gönülleri imar etmek için gece gündüz çalışıyoruz, ama bizden önce sizin gayretiniz takdire şayandır. Terör çağrılarını boşa çıkardığınız için, şiddete hayır, kavgaya hayır dediğiniz için sizleri tebrik ederim. Karamsarlığa, kana, kine, öfkeye hayır dediğiniz için, umudu büyüttüğünüz için, teröre destek verenlerin rüyalarını boşa çıkardığınız için size minnettarız. Kahraman Van milleti, bölmek isteyenlere karşı başımız dimdik mücadele edecek miyiz? Bu vatan bir bütündür diyecek miyiz? Devletiniz, ülkenizin yanında yer almanız, sadece teröristlere cevap değil, bunlara destek veren dış düşmanlara karşı da büyük bir cevaptır. Gezi ve 6-8 Ekim’de ortaya çıkardıkları eşkıyalara karşı dik durduğunuz için teşekkür ederiz sizlere. Diyarbakır’da eş başkanlar halkı sokağa çağırdı, yiğit Diyanbakın halk destek vermedi. Bunlar Marksist ve leninist düşünceden geliyorlar. Birden akıllarına cami geldi, cumaya gitti. Ama vatandaşlarımız; ‘sizin sözünüzü dinlemiyoruz, bizi devletimizle karşı karşıya getirmek istediğinizi biliyoruz’ dediler. Vatandaş dedi ki Van, Diyarbakır, Mardin eşkıyalara bırakılmayacaktır. Bu bölgeler barışın, huzurun hakim olduğu yerler olacaktır. Terörün bitirilmesi için terörden zarar görenlerin yaralarının sarılması için kapsamlı bir eylem planını Mardin’de açıkladım. Son nefesimize kadar hep Van’da, doğuda olacağız. Allah şahittir ki mezarımız da bu toprakta olacak, dökülecekse son kanımız da bu topraklarda dökülecek. Birlik, huzur ve demokrasi planını hayata geçirdik. Kalkınma Bakanımız eylem planın koordinasyonunda sorumlu. O bayrağı yücelten ellerinize kurban, kaldırın hainler görsün. Sadece devletin imkanları hayata geçirilmeyecek, AK Parti belediyeleri ve STK’lar da seferber edilecek. Bilin ki eğer Van huzurda değilse, Konya huzurda olmaz. En kısa zamanda terörün yangın yerine çevirdiği yerleri imar edeceğiz. Onların yıktıkları yerleri çok görkemli bir şekilde inşa edeceğiz. Van bizim yüreğimizde bir aşktır. Biz bir kırık gönül istemiyoruz. İhmal edilmiş bir şehir istemiyoruz. Van’ın iyi ve kötü gününde hep Vanlıyla beraber olacağız, terör gönülleri yıkmak içi varsa, biz de imar ve inşa için varız. Hiçbir vatandaşımızı teröre ve şiddete teslim etmeyeceğiz. Bazıları hoşlanmasa da ben sizin biji serok Ahmet deyişinizi seviyorum. Allah bizi bir birimizden hiç ayırmasın. Allah bu topraklar üzerinde bu bayrağı hiç eksik etmesin” ifade etti.

4-381.jpg

“SİLOPİLİ ÇOCUKLARI ALNINDAN ÖPÜYORUM”
İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıldönümü olduğunu da hatırlatan Davutoğlu, “Silopi’de yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Geçen cuma namazını da Silopi’de kıldık, son yaptığımız operasyonlarla rahat bir nefes alan Silopi halkımızla kucaklaştık. Tabur komutanımızın eşi Lütfiye Ekinci, Silopili çocuklara öğretmenlik yaptığını duyunca çok mutlu oldum. Sınıfını ziyaret ettim, okulda hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyarak bizi karşıladılar. Silopili çocukları alnından öpüyorum” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Edremit ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından 130 milyon lira harcanarak yapılan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk ve 200 yataklı Kardiyoloji ve KVC Hastanesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, 14 yılda sağlık alanında çok önemli değişim ve dönüşüm sağladıklarını söyledi. Hizmetlerin merkezine insanları alarak gece gündüz çalıştıklarını, "İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın" anlaşıyla hareket ettiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, Van'da AK Parti hükümetleri döneminde 2 bin 976 kapasiteli yeni nitelikli hastaneler inşa ettiklerini kaydetti. Müezzinoğlu, sağlık alanında gelişmiş ülkelerde olan bütün imkanların burada da olması için gece gündüz çalıştıklarını bildirerek, "Van'da şu anda açılışını yaptığımız bu hastanede 118 yoğun bakım yatağımız var. 2002 de bu rakam sadece 22 idi. Şu anda yaptığımız bu hastanedeki yoğun bakım yataklarımızla birlikte yoğun bakım yatak sayımız 600'ün üzerine çıkıyor. Birileri laf üretir, AK Parti icraat yapar. Birileri bölücülük yapar, AK Parti kardeşlik der. Birileri yakar, yıkar, çukur kazar, AK Parti ise imar yapar. Biz imar, inşa, kardeşlik, birlik ve beraberlik, 78 milyonun kardeşliğinin peşindeyiz" diye konuştu.

2 yıl önce Kazakistan'da kaza yapan bir Tır şoförünün kendisine ulaşarak, Türkiye'de tedavi olmak istediğini anımsatan Müezzinoğlu, “Tır şoförü, 'burada kaza yaptım, ayağımda kırıklar var, beni iyi bir hastaneye getirdiler ama ülkemde olmak istiyorum' dedi. Ambulans uçağımız gitti kendisine Kazakistan'dan aldı ve getirdi. Büyük millet devlet olmak ancak AK Parti'nin siyaset anlayışında vardır. 2002 yıllarında televizyonda haberleri izlediğimde, Almanya'dan Antalya'ya gelen bir turist trafik kazası geçirmiş, Almanya'yı aramıştı. Almanya'dan ambulans uçak gelmiş ve vatandaşını almış götürmüştü. 'Adamların vatandaşı ne kadar değerli, biz o günleri göremeyiz' dedirtiyorlardı bize. Ama bu millet evladı, Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve 'Almanya'da ne varsa benim milletim de aynısına layıktır' dedi ve bunların hepsini yaptık. Ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var. Karada, denizle, havada her yerde hr türlü hizmeti ayaklarımıza getiriyoruz. Birlik, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Hep birlikte bölmek, parçalamak, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere hep birlikte, biz birlikte büyük bir milletiz diyoruz" dedi.

5-291.jpg

Müezzinoğlu, gece gündüz demeden vatandaşların refahı için çalıştıklarını kaydederek, "En ileri teknolojilerle, en modern cihazlarla, çocuk, yetişkin yoğun bakım üniteleriyle, 12 ameliyathanesiyle yalnız Van'ın, bölgenin değil, yarınlarda sağlık turizmiyle bölgenin merkezi olacak. Bölgenin sağlık merkezini Van'da oluşturmayı hedefliyoruz. Sizler hizmetin en iyisine layıksınız. Hekimlerimiz, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız sizlere şifa dağıtacaklar. Gece gündüz sizlerin yanında olacaklar. Sizlerden istirhamım, şifa dağıtan ellere bu milletinvefasını gösterin" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Davutoğlu, beraberindekilerle birlikte hastaneleri açılış kurtelerini kesti. Halkı selamlayan Davutoğlu, platformdan inerek incelemelerde bulunmak üzere hastane binasına girdi.

Editör: Wan Haber