Van'da 1000 TL Sosyal Yardım Parası Nasıl Alınır? 1000 TL'lik Yardımı Kimler Alabilir? Aile ve çalışma sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından coronavirüs kapsamında düşük gelirli ailelere dağıtılan bin TL’lik sosyal yardım ödemelerinde ikinci faiz ödemelerine başlanıldığı belirtildi. Özellikle de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlardan 3.faz ödemeleri için pandemi yani küresel salgın anlamına gelen hastalık ile ilgili sosyal destek başvurusu yapmaları istenecek.

Ekonomik istikrar Kalkanlı projesi dahilinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 1000 Tl tutarında sosyal destek ödemesi yapılmaktadır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz gün 2. Faz ödemelerinin başladığını kamuoyuna belirtmişti.

1000 Liralık Yardımı Kimler Alabilir?

Öncelikle bilinmesi gerekir ki birinci fazdan 1000 Tl'lilk yardımı alan vatandaşlar iki ya da üç faz ile ilgili 1000 TL’lik yardıma başvuru yapamayacak.

1000 TL'lik Yardım Nasıl Alınır?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile beraber bizzat PTT’ye (Van gibi sokağa çıkma yasağının sıkça uygulandığı yerler hariç)

1000 TL'lik Yardım Nasıl Alınır?

Ya da e-devlet uygulaması üzerinden PTT ya da aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uygulamasına girip ve başvuru yapmaları gerekir.

Başvuru işlemleri sağlıklı bir şekilde yerine getirildikten sonra yardımlar PTT personelleri aracılığı ile evde ödenecek.

Faz 3 Yardım Başvuruları E-Devlet'ten Yapılacak

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fazla destek uygulamalarının tamamlanmasının hemen ardından faz3 içinde hazırlıkların hemen başlayacağını belirtti. Bakan Selçuk faz3 sosyal yardımları daha önce Faz 1 ve faz 2 yardımlarını alan vatandaşlar hariç yine aynı şekilde düşük gelirli vatandaşlara verilecek diye açıklama yaptı.

Editör: Wan Haber