Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) tarafından, "Güvencesizliğe, işsizliğe, yoksulluğa, gericiliğe teslim olmayacağız!" şiarıyla kutlanacak 1 Mayıs Van mitingi için Valilik izin verdi.

TECRİT PANKARTLARINA YASAK

Valilik, önceki gün yaptığı açıklamada 10 gün süreyle kentte düzenlenecek yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma ve benzeri türdeki her türlü eylem ve etkinliklerin yasaklandığı kaydedilmişti. Ancak  Valilik tarafından Tertip Komitesi'ne gönderdiği belgede Musa Anter Barış Parkı'nda kutlanması planlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı Mitingi'ne "sınırlı" olarak izin verdi. 

Valilik yazısında şu ifadelere yer verdi; "Savaşa,sömürüye, saraylara karşı alandayız', 'Tecride hayır, barışa evet' şeklindeki yazılı pankart, broşür, dövizlerin ve belirtilen materyaller ile söz konusu ifadelerin farklı dillerde yazılı olanların, ayrıca bu içerikli sloganların kullanılmasının uygun olmadığı"  Valilik tarafından verilen izinde propaganda yapılmaması şartıyla izin vermesi ise dikkat çekti.

Kaynak: MA - Vanekspres

Editör: Wan Haber