Haber: M.Salih Geçken - Van Radikal

Van Büyükşehir Belediyesine eleman alınacak söylentilerinden sonra yaklaşık 20 000 kişinin Van Büyükşehir Belediyesini iş müracaatında bulunmuş. 

Van Büyükşehir belediyesine işçi alınacak söylentilerinden sonra yaklaşık 20 000  kişinin Van Büyük Şehir Belediyesine müracaat ederek dilekçe vermiş. Bu müracaatın 50 000'ne çıkabileceği iddiası üzerine  www.vanradikal.com adına yetkililere bu iddiayı ve başvuruları sorduk.

Telefonla ulaştığımız Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar başvuruları doğruladı. Van Büyükşehir Belediyesine işçi alınmayacağını belirten Yaşar: ‘Belediyemize yoğun başvuru var. Tabi halkımızın dilekçe hakkını engelleyemeyiz Ama bizim Van Büyükşehir Belediyesine  işçi alımı gibi bir planımız da yok. Van Büyükşehir Belediyesi için şu an işçi ihtiyacımızı da yok.  Halkımızı bir beklenti içine sokmak doğru değildir. Belirttiğim gibi bizim şu an işçi alma planımız olmadığı gibi Van Büyükşehir Belediyesininde işçiye ihtiyacı yok. Halkın verdiği dilekçeleri işleme sokmak zorundayız. Halkımızın yanlış yönlendirilmesi doğru değil.’ dedi.   

Editör: Wan Haber