Van Büyükşehir Belediyesi 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk meclis toplantısını Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) gerçekleştirdi. Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban başkanlığında yapılan toplantıya 66 meclis üyesi katıldı. Toplantı öncesi meclis üyeleri tek tek ayağa kalkarak kendilerini tanıtırken, BDP’li meclis üyeleri ise kendilerini Kürtçe tanıttı. Tanıtım ardından meclisin açılış konuşmasını yapan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, meclisin Van halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu. Van halkının kendilerine hizmet için 5 yıl daha görev verdiğini belirten Kaya, ”Van halkına hizmetin en iyisini yapabilmek için canla başla çalışacağız. Van halkının emanetine gözümüz gibi bakarak hizmet sunacağız. Bugün burada toplanmamızın temel nedeni de Van halkına istenilen düzeyde hizmet sunabilmektir. Meclisin Van halkı için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından meclis içerisinde en genç 2 üye geçici divan katipliğine seçildi. Ardından başkanlık divanın belirlenmesi için oylama yapıldı. Büyükşehir Belediye daimi encümenlerinin belirlenmesi, Plan ve Bütçe Komisyonu ve Ulaşım ve Denetim Komisyonu’nun belirlenmesi yanı sıra 16 gündem maddesi tartışıldı. Meclis katip üyeliği seçimi için yapılan gizli oylama sonucu BDP’den Esra Babür ve Habip Tongaç Büyükşehir Belediyesi Meclis Katip üyeliğine seçildi. Meclis Başkanvekilliği için yapılan gizli oylama sonucun da ise Meclis 1’nci Başkanvekilliğine Cahit Bozbay, Meclis 2’nci Başkanvekilliğine ise Necla Bakır seçildi.


Son olarak 15 daimi encümenin belirlenirken, Plan ve Bütçe Komisyonu için yapılan seçim sonucu 5 BDP’li 2 AKP’li üye komisyona seçildi. Büyükşehir belediye bütçesi komisyona havale edilirken, diğer görüşmeler ise yarın görüşülmek üzere meclis başkanı tarafından ara verildi.

Editör: Wan Haber