WanHaber.com - Haber Merkezi
 
Van Büyükşehir Belediyesi kentin birçok mahallesinde başlatmış olduğu çalışmalar Ramazan ayı olmasına rağmen ara vermeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar aksamadan devam ederken, çalışma alanları ise belediye yetkilileri tarafından kontrol edilerek takip ediliyor. Kent genelinde belediyenin yapmış olduğu çalışmalar yurttaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanıyor. Halk ise belediye çalışmalarından oldukça memnun. 
 
Her hafta çalışma alanlarında ve çalışma yapılacak alanları yerinde gezerek halk ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya bu hafta il dışında olduğun için katılamadı. Haftalık olarak devam eden mahalle gezilerine Belediye Başkan Vekili Yıldız Çetin, belediye başkan yardımcıları Gülbahar Orhan, Kemal Ünver ve belediye yetkilileri katıldı. 
 
“Karşıyaka Mahallesi’nin tüm ara sokakları asfaltlanıyor”
İlk olarak kısa bir süre önce Karşıyaka Mahallesi’nde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Çetin ve beraberindekiler burada belediye ekipleri tarafından karşılandı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Çetin daha sonra mahallede yapılan yolları bir süre gezerek burada mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Çetin, Karşıyaka Mahallesi’nde yıl içerisinde 20 kilometre asfalt serimi yapacaklarını belirterek, mahallede var olan sorunların büyük bir bölümünün çözüleceğini söyledi. 
 
""
 
“Halk belediyesinden memnun”
Karşıyaka Mahallesi’nin büyük bir bölümün kurulduğu günden beridir hiç asfalt görmediğini aktaran Çetin, yapılan çalışmaların halka hayırlı olmasını diledi. Karşıyaka Mahallesi sakinlerinden Nihat Dağtekin, yıllardır bekledikleri asfaltın ilk kez bu dönem yapıldığını belirterek, mahallenin altyapı sorunlarının da bu dönem tamamen bitirildiğini söyledi. Dağtekin, “Geçen dönem mahallemizde sadece bir kısmının kanalizasyonu yapılmıştı. Ancak önceki dönemde eksik bırakılmış tüm sorunlar bu dönem çözüldü. Daha önce günde sadece iki saat akan sularımız şimdi 24 saat kesilmeden akıyor. Mahallemize yapılan asfalt çalışmasından sonra hiçbir eksiğimiz kalmadı. Belediyemizin tüm çalışmalarından oldukça memnunuz” dedi. Mahalle sakinlerinden Gani Güder ise belediyenin yapmış olduğu çalışmaları çok beğendiklerini söyleyerek, “Belediyemizden ve başkanımızdan çok razıyız. Allah başkanımıza ve tüm ekiplerine kolaylıklar versin” derken mahalle sakinlerinden Mahsur Güder ise “Mahallemizde hiçbir sorunumuz kalmadı. Şimdiye kadar en büyük sorunumuz sularımızın akmaması ve yollarımızın olmamasıydı. Ama belediyemizin çalışmalarından sonra bu sorunlarımız giderilerek hiçbir eksiğimiz kalmadı. Biz halk olarak başkanımızdan çok razıyız Allah ondan razı olur” dedi. 
 
“Seyrantepe Mahallesi’nin sorunları tek tek çözülüyor”
Karşıyaka Mahallesi’nin ardından Seyrantepe Mahallesi’ne giden Çetin ve beraberindekiler burada da yapılan asfalt çalışmalarını denetledi. Seyrantepe Mahallesi’ne bu yıl içerisinde yaklaşık 10 kilometre asfalt seriminin yapılacağını aktaran Çetin, geçen yıl da mahallede önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Yapılacak çalışmaların ardından mahallede varolan sorunların büyük bir bölümünün biteceğini söyleyen Çetin, halkın belediyeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.  Mahalle sakinlerinden Şükrü Kaya, “Halk olarak belediyemizden çok razıyız. Yapılan çalışmalardan çok memnunuz. Belediyemiz bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadan eksikliklerimizi giderdi. Mahallemizin altyapı çalışmalarının ardından şimdi de asfalt çalışmasını yapıyorlar. Hepsinin emeklerine sağlık, teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
""
 
“Kale yolu ve bağlı yollar kente yakışır bir duruma getiriliyor”
Ardından Van Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmaları arasında yer alan ‘Kaleyolu, Eski Kale Yolu ve bağlı yolların yeniden dizayn’ çalışmalarının yapıldığı alana geçen Çetin, burada da çalışmaları denetledi. Yolların bitirilmesi ile birlikte kentin en önemli caddelerinin başında yer alan Kale yolunun kente yakışır bir hale geleceğini söyleyen Çetin, “Özellikle kentimize gelen turistlerin uğrak yeri olan Kale’ye giden yolların yeniden yapılması kentimiz açısından çok önemlidir. İhale ettiğimiz çalışmalarımızın iş süresi 180 gündür. Çalışmaların daha kısa sürede bitirileceğine inanıyoruz. Burada sadece asfalt değil, ayrıca kaldırım ve parke taşı çalışmaları da yapılacaktır” dedi. 
 
“Akköprü Deresi civarında yaşayan halkımızdan birazda sabır bekliyoruz”
Son olarak Akköprü Deresi’nin iki kolundan geçen yolların genişletme ve yeniden asfaltlama çalışmalarını inceleyen Çetin ve beraberindekiler evleri bu alanda bulanan yurttaşlarla da görüştü. Bir aydır devam eden çalışmalar nedeniyle halkın tozdan rahatsız olduklarını bildiklerini söyleyen Çetin, “Biz belediye olarak Akköprü Mahallesi’nde çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle derenin iki yanında bulanan yolları genişlettik. Akköprü Mezarlığının duvarlarını kaldırarak yolu genişlettik. Yine Akköprü Deresi’nin diğer yanında ise yol açma ve peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Tüm bunlarla birlikte Akköprü Deresi üzerinde bulanan köprüyü 40 metreye çıkarıyoruz. Kısa bir süre sonra tüm bu çalışmalarımız sona erecek ve mahallemiz modern bir yola kavuşacak. Bu çalışmalar yapılırken elbette tozdan kaynaklı sıkıntılar oluyor. Bunun önüne geçmemiz de mümkün değil. Gün içerisinde birçok kez suluyoruz ama kısa sürede kuruyor. Halkımızın rahatsız olduğunu biliyoruz ancak halkımızın bilmesini istiyoruz ki, bir yeri yıkmadan yeniden yapamıyorsunuz bu nedenle tüm halkımızdan biraz daha sabretmelerini istiyoruz. Yaşadıkları sıkıntının farkındayız ve bu çalışmaların hızla bitmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 
 
""
Editör: Wan Haber