Van Belediyesi, kentte başlattığı asfalt, kaldırım, üst yapı, yol genişletme, park ve yeni yol çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şuana kadar 100 bin tondan fazla asfalt serimi yapan belediye, 15 bin metrekare kaldırım, 6 bin metrekare parke taşı ve 14 kilometre drenaj çalışmasını da kısa sürede tamamladı. 

Van Belediyesi, kent merkezi ve mahallelerde çalışmalara devam ediyor. Birçok mahallenin en dar sokaklarına bile asfalt döken belediye ekipleri, mahallelerin çehresini adeta yeniledi. 
Yaklaşık 20 gün Seyrantepe Mahallesi'nde başlayan çalışmalar kapsamında mahallenin neredeyse tüm sokaklarına asfalt serimi yapıldı. 10 kilometre asfalt seriminin yapıldığı Seyrantepe Mahallesi'nde halk yapılan çalışmalara hem destek veriyor hem de memnuniyetlerini dile getiriyor. 

'Karşıyaka Mahallesi'ne 20 kilometre asfalt serimi yapıldı'

Seyrantepe Mahallesi'ndeki çalışmaları kısa bir süre içerisinde tamamlayarak başka mahallelere geçecek olan belediye, programı kapsamında sezon sonuna kadar durmaksızın çalışmalarına devam edecek. Seyrantepe Mahallesi'nin dışında belediyeye ait bir asfalt ekibi de Karşıyaka, Hacıbekir mahallelerinde çalışıyor. Belediye bu çalışmalar kapsamında da Karşıyaka Mahallesi'nde 20 kilometrelik asfalt çalışması yaptı. 


""

'3 ay içerisinde 100 bin ton asfalt serimi yapıldı'

Kent merkezi ve mahallelere 2013 yılının Ağustos ayına kadar 100 bin ton asfalt serimi yapılırken, bu oran sezon sonunda 250 bin tona ulaşacak. 2013 yılında kent merkezinde şuana kadar 15 bin m2 kaldırım, 6 bin m2 parke taşı ve 14 kilometre drenaj çalışması yapıldı. Belediye bu çalışmalarının yanı sıra yeni yollar açma, yol genişletme, park yapımları gibi önemli çalışmalarda yapıyor. 

'Kadın Yaşam Merkezi tamamlandı'

Belediyenin önemli projeleri arasında yer alan Kadın Yaşam Merkezi tamamlanırken, kısa bir süre içerisinde yapılacak peyzaj çalışmalarının ardından açılışa hazır hale getirilecek. Açılacak olan merkezde kadınlar her türlü çalışmalarını yapabilecek. İnşaat çalışmaları tamamlanan ve iç dizayn ve peyzaj çalışmalarına başlanan merkez kadınların katılımı ile kısa süre sonra açılacak. Belediye ayrıca yaptığı bölgenin en büyük kültür merkezinin tüm eksikliklerini de kısa bir süre içerisinde tamamlayacak. Geçen yıl başlayan kurslara katılan yüzlerce öğrenciler mezun olurken, merkez kentteki tüm kültür sanat çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor. Birçok alanda kursların açıldığı merkez, kentin ilk kültür merkezi ve bölgenin en büyük kültür merkezi konumunda. 

""

'Kurtuluş Parkı'ndaki çalışmalar tamamlanmak üzere'

Belediyenin bu yıl başlayan önemli çalışmalarından biri olan Kurtuluş Parkı yeniden düzenleme çalışmaları bitme aşamasına geldi. Kurtuluş Parkı içerisindeki tüm peyzaj çalışmaları tamamlanırken, küçük eksiklikler dışındaki tüm çalışmalar tamamlandı. Kısa bir süre sonra halkın hizmetine açılacak olan park, kentin en önemli uğrak yerlerinden biri olacak. Belediyenin şuan devam eden önemli bir diğer çalışmalarından biri ise Akköprü Deresi'nin iki yönünde yapılan çalışmalar. Akköprü Deresi yolunda mezarlıkların duvarlı kaldırılarak yol genişletilirken, şuan yolda kaldırım ve zemin çalışmaları yapılıyor. Kaldırım çalışmalarının tamamlanmasının ardından kısa bir süre içerisinde asfalt çalışmazı yapılarak, Akköprü yolu kentin en önemli caddelerinden birine dönüştürülecek. Bununla da yetinmeyen belediye Akköprü Deresi'ni kent merkezine bağlayan köprü ise 40 metreye çıkarıldı. Akköprü'nin kent merkezindeki yönünde ise dere boyunca peyzaj çalışmaları yapılıyor. Peyzaj çalışmalarının birinci etabının bu yıl tamamlanmasının ardından Akköprü Deresi civarı eski görüntüsünden kurtularak, yepyeni bir imaja kavuşacak. 

Belediyenin bu yıl yaptığı en önemli çalışmalardan birisi olan Kale yolu ve Eski Erzurum Yolu'ndaki çalışmalar ise tüm hızıyla devam ediyor. Kale Yolu ve bağlı yolların tamamında çalışmalar yapan belediye, bu yolların tamamında kaldırım ve asfalt çalışması yapacak. Kale yolunun tüm eski zemini kaldıran belediye bu yolun tamamın da çalışmalar yapıyor. Şuan devam eden çalışmaların tamamlanması ile birlikte tarihi Kale yolu ve bağlı yollar kente yakışır bir hale gelecek. DİHA

Editör: Wan Haber