Köklü tarihi ve kültürüyle zengin bir geçmişe sahip olan Doğu’nun incisi Van’da, şehrin ilk ve tek modern alışveriş merkezi Van AVM için geri sayım başladı. Van AVM, modern mimarisi, güçlü markaları, son teknolojiyle donatılmış sinema salonları, geniş terasında yer alan kafe ve restoranlarının yanı sıra çocuklar için hazırlanan oyun alanlarıyla Kasım 2015’te hizmete giriyor. Van’ın heyecanla beklenen ilk ve tek modern alışveriş merkezi Van AVM, şehrin tam merkezinde yepyeni bir buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde turizm potansiyeli oldukça yüksek olan Van için büyük önem taşıyan Van AVM projesi, komşu ülkeler ve şehirlerden gelen turistlere de hizmet vermeyi hedefliyor. 

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, Van AVM’nin söz verdikleri gibi bir yıl içinde tamamlanacağını ve Kasım 2015’de hizmete açılacağını belirtti. 55 bin m2 üzerine inşa edilen Van AVM’nin 30 bin m2 kiralanabilir alanın %90’ının şimdiden kiralandığını açıklayan Bensel, Van AVM için perakende markalarından büyük ilgi gördüklerini söyledi. Yaz aylarında mağazaların dekorasyon işlemleri için markalara teslim edileceğini ifade etti.  Ayşegül Bensel, AVM inşaatında şimdiye kadar yaklaşık 350 kişinin istihdam edildiğini, inşaatın bu aşamasından sonra ince işçilik için çalışan sayısının minimum 500’e çıkacağına dikkat çekti. Açılıştan sonra ise, AVM’de 1000 kişinin çalışarak Van’daki istihdama azımsanmayacak bir katkı yapılacağını vurguladı. 


Global Yatırım Holding (GYH) tarafından, şehrin sosyal ve kültürel yaşamına yepyeni bir soluk getirecek Van AVM hayata geçirildiğinde, dünyaca ünlü moda markası Koton ve LC Waikiki gibi perakende sektörünün öncü markalarından oluşan 95 mağaza hizmete girecek. Diğer büyük holdinglere de örnek olması açısından büyük önem taşıyan bu projenin ardından Van’a pek çok yeni yatırımın yapılacağı öngörülüyor. Van AVM’nin kiralama işlemleri AVM MFI Partners tarafından yürütülüyor. 

Editör: Wan Haber