WanHaber - Haber Merkezi

TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilen, Meclis Genel Kurulunda görüşülecek olan Avukatlık Kanununda yapılacak değişikliklere ilişkin Van Barosu'na bağlı avukatlar Van Adliyesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra oturma eylemi gerçekleştirdi.

Avukatlık kanununda yapılan değişikliklere itiraz eden Avukatlar, Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar öncülüğünde Van Adliyesi önünde toplandı. 

BARO BAŞKANI UÇAR'DAN 'VAZGEÇMEDİK' AÇIKLAMASI

Daha önce yaptıkları itirazları yineleyen Baro Başkanı Uçar, "Tüm itirazlarımıza rağmen yasa teklifi meclis adalet komisyonundan geçerek genel kurula sunuldu. Düzenlemenin perşembe günü TBMM’ye gelmesini bekliyoruz. Elbette bizler genel kurul sürecinin de takipçisi olacağız, orada olacağız; Yüksek sesle itirazlarımızı bir kez daha haykıracağız. Demokratik, çağdaş ve meslektaşların güncel ve hayati sorunlarına çözüm üreten bir yasanın hep birlikte düzenlemesi gerektiğini tekrar tekrar söyleyeceğiz. Yargı bağımsızlığını tamamen ortadan kaldıracak olan bu yasa tasarısına karşı tüm meslektaşlarımızla birlikte yüksek sesle bir kez daha tekrarlıyoruz; Vazgeçmedik." açıklamalarında bulundu. 

Basın açıklamasının ardından avukatlar adliye önündeki alanda oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Editör: Wan Haber