Türk Hava Yolları adı altında İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan her gün 2 gidiş 2 geliş olmak üzere toplam 4 sefer uçak seferi yapılmaktadır. AnadoluJet adı altında Ankara Esenboğa havaalanından günde 4 gidiş 4 geliş olmak üzere toplam 8 sefer yapılmaktadır. Ayrıca İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bir gidiş bir geliş olmak üzere toplam 2 sefer yapılmaktadır.

Pegasus adı altında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gün içerisinde bir kere olmak üzere her gün gidiş geliş yapılmaktadır. Yani toplamda 2 kez gidiş geliş yapılmaktadır. Sun Express İzmir ve Antalya havaalanlarından bir gün içerisinde bir kere olmak üzere iki kere Yani toplamda 4 kere gidiş geliş yapılmaktadır. Yapılan uçak seferleri dışında karayolu ile Türkiye’nin her tarafına şehirlerarası ulaşım sağlayan otobüs firmaları bulunmaktadır. Ayrıca Bitlis’in Tatvan ilçesinden Van Şehri'ne karşılıklı feribot seferleri yapılmaktadır.

Van Tebriz Ve Van Tahran arası demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Van'a ulaşım nasıl sağlanır?

Ayrıca Türkiye’nin İran’a açılan sınır kapılarından biri Van Kapıköy Sınır Kapısı olmak üzere çeşitli alanlarda ihtiyaçların karşılanması amacıyla İthalat ve ihracat ile ilgili bütün iş ve işlemler bu sınır kapısından yapılmaktadır.

İranlı misafirlerimizin kapıköy sınır kapısından Türkiye’yi ziyaret etmeleri aslında Van ilimizin ekonomi açısından gelişmesini sağlamaktadır. Özellikle de Otel turizmi, feribot aktiviteleri, konserler olmak üzere Van ili içerisinde bulunan bütün esnafların kasalarının dolması ve bereketli kazançlar elde etmelerini sağlamaktadır.

Van'a ulaşım nasıl sağlanır?

Van Şehri'nin bütün mahalleleri başta olmak üzere tüm ilçeleri ve komşu iller ve ilçelerine sabah 7 de başlamak üzere akşam 9’ kadar minibüs seferleri mevcuttur.

Ayrıca 24 saat boyunca hizmet vermekte olan Van şehrimizin Emektar taksi şoförlerine ulaşmak mümkün olmaktadır. İster oluşturmuş oldukları web siteleri aracılığı ile ister whatsap iletişim hatlarından ya da direkt kendilerini arayıp gerek şehir içi gerek şehir dışı bütün yolcu ve taşımalarında taksi durakları ile iletişime geçmek kişileri ya da aileleri yolda bırakmayacaktır.

Van şehrimizin bir eğitim yuvası olmasından dolayı özellikle de eğitimcilerin ve öğrencilerin sıklıkla yaşamış olduğu ve eğitim ile ilgili çalışmalarda bulunduğu bir mekan durumunu almaktadır. Bu nedenle özellikle de Van şehrimizin gerek jeopolitik konumu gerek jeostratejik faaliyetleri açısından duruma bakıldığında tamamen üniversitelere tez konusu olabilecek nitelikte konuları ve güzelikleri mevcut olmaktadır.

Editör: Wan Haber