Muhtar heyetini Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu’nda kabul eden Vali Zorluoğlu, onlarla tek tek tanışıp görev yerlerini öğrendi.

Muhtarlara, bir araya geldikleri bu toplantının yalnızca bir ‘hoş geldiniz’ toplantısı olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Zorluoğlu, önümüzdeki dönemde muhtarlarla daha sık ve geniş zamanda görüşeceklerini söyledi.

İlerleyen günlerde, kamu yatırımı bulunan ve köylere hizmet götüren kurumların müdürleri ile birlikte gerçekleştirecekleri toplantılarda, muhtarların devletten mahalleleri adına beklentilerini öğreneceklerini ve hizmetleri tek tek değerlendireceklerini kaydeden Vali Zorluoğlu, “Değerli arkadaşlar, ziyaretiniz ve tanıştığımız için çok memnun oldum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah burada görev yaptığımız süre içerisinde zaman zaman meseleleri konuşmak için tek tek, bazen de hep birlikte görüşeceğiz. Muhtarlar bizim için çok önemli, çok kıymetli ve alanda adeta bizim kollarımız. Dolayısıyla sizler, vatandaşlarımızın sorunlarını bizlere iletmek adına bir köprü vazifesi görüyorsunuz. İnşallah çok iyi bir iletişimimiz olacak” dedi.

Ziyarette yer alan muhtarlara, kendisiyle görüşme konusunda çok rahat edeceklerini ifade eden Vali Zorluoğlu, “Benim aynı zamanda belediye başkanlığı görevim olduğu için mahalle muhtarlarıyla bu bakımdan da görüşmemiz gerekiyor. Belediye hizmetleri bakımından muhtarlıklar çok önemli. İnşallah beraber güzel bir diyalog içerisinde, devletimizin tüm imkânlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Beraber çalışacağız. Beraber hareket edeceğiz. Sorunlarınızı, sıkıntılarınızı kaymakamlara ve bana ileteceksiniz. İlçelerinize, mahallelerinize geldiğimde müstakil toplantılar yapacağız. Bunu her ilçede ayrı ayrı yapacağız” diye konuştu.

İl genelindeki değerlendirmeleri kapsamında bir kısım hizmetlerin yapılmış olduğunu, bir kısım hizmetlerin ise halen beklediğini tespit ettiğini dile getiren Vali Zorluoğlu, “Bir takım acil sorunlar var biliyorum. Bunların hepsine gücüm yettiğince müdahil olacağım. Biz buraya çalışmaya geldik değerli muhtarlar ve bu dönemde Van gibi kritik bir yerde bizi görevlendiren Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz, burada eksik kalan hizmetleri süratle tamamlamamız için bizi görevlendirdi. Dolayısıyla ben de bütün enerjimi, gücümü, birikimimi ve bilgimi; Van’a, ilçelerine ve köylerine inşallah yoğun bir şekilde harcayacağım. Dinamik biriyim ve idarecilikte; alanda dolaşarak, insanların sorunlarını yerinde görerek ve sorunların kaynağını tespit ederek çözme gibi bir yaklaşımım var. Beni alanda daha çok göreceksiniz. Yetkilerimi kimseye vermem, kendim kullanırım. Onun için belediyede de muhatabınız biziz” ifadelerini kullandı.

Muhtarlarla kendi cep telefonu numarasını da paylaşan Vali Zorluoğlu, “Acil bir durum olduğunda, kendinizi çaresiz hissettiğinizde veya bizim müdahale etmemiz gereken bir konu olduğunda beni arayacaksınız. Numaram bütün muhtarlarda bulunacak. Aynı şekilde tüm muhtarların numarası da bende bulunacak. Önemli ve acil işler için aramaktan çekinmeyin. Gecenin ikisi, üçü, beşi demeyin, biz 24 saat görev yapıyoruz. Diyalog ve karşılıklı güven ilişkisi içerisinde, Allah’ın izniyle Van merkez ve ilçelerinde, mahallelerinde inşallah hızlı bir şekilde eksik kalan hizmetleri aşama aşama öncelikli olarak çözeceğiz. Allah yar ve yardımcınız olsun” şeklinde konuştu. (iha)

Editör: Wan Haber