İlk olarak 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Hastanesi yerleşkesine giden Vali Taşyapan, burada İl Sağlık Müdürü Dr. Ergun Yanmaz ve Şantiye Şefi Burçin Tansu Taş ile birlikte hastaneleri gezerek incelemelerde bulundu. Dr. Yanmaz ve Şantiye Şefi Taş, Vali Taşyapan’a hastanelerde sona gelinen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Burada bir açıklama yapan Vali İbrahim Taşyapan, “İnşaatı bitme aşamasına gelen hastaneler çok önemli yatırımlar. Bu çapta bir hastane başka bir ilde bulunmamaktadır. Bu hastane, kısa süre içerisinde hizmete açılmasını müteakip hem ilimiz için hem de bölge illeri için sunulan sağlık hizmetinin kalitesini hem nicelik hem de nitelik olarak çok yükseltecek. Böylelikle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi büyük bir sağlık kampüsüne dönüşecek” şeklinde konuştu.

Hastanelerdeki incelemelerin ardından Edremit’te konuşlu bir diğer kamu yatırımı olan Nur Tatar Spor Salonu’na geçen Vali Taşyapan, burayı da Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Daire Başkanı Salih Kaplan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ile birlikte inceledi. 5 bin kişilik spor salonunu, dış mekânlarından, tribünlerine ve salon zeminine kadar inceleyen Vali Taşyapan, bu tesisin Van’da deprem sonrası oluşan kapalı spor salonu açığını kapatacağını söyledi. Böylelikle Vanlıların nezih ve modern bir ortamda spor yapabileceğini ve spor müsabakalarını izleyebileceklerini kaydeden Vali İbrahim Taşyapan, “İlimiz bu tesis ile büyük çaplı spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek ve bu durum ilimizin spor turizmini etkileyecektir. Ayrıca tesis, elit sporcu yetiştirilmesine katkı.

Editör: Wan Haber