ABD'li kadın fotoğrafçı Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle ilgili olarak emniyetin özel ekip kurduğunu ve cinayetin fail veya faillerini mutlaka bulacaklarını söyleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bütün ihtimaller masanın üzerinde olmak kaydıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Sırbistan Cumhurbaşkanı'nı uğurlamak üzere geldiği Atatürk Havalimanı Devlet konukevinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ABD'li kadın fotoğrafçı Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Emniyetin, elinde bulunan mevcut deliller çerçevesinde cinayeti çözmenin gayreti içinde olduğunu belirten Vali Mutlu, "Bu cinayeti önemsiyoruz. Her cinayet aydınlatılana kadar önem arz eder, ama yabancı bir misafirin uğramış olduğu bu saldırı içeriği itibariyle hepimizi yakinen ilgilendiriyor. Bunun çözüme kavuşturulması hepimiz için önemli bir sorun şuanda. Emniyetimiz bütün ihtimalleri masa üstünde bir yaklaşım içerisinde, bunu çözüme kavuşturulması için bir çalışma sürdürüyoruz. Özellikle ifade ediyorum, bütün ihtimaller masanın üzerinde olmak kaydıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
Bir basın mensubunun surlarla ilgili bir düzenleme yapılacak mı? Şeklindeki sorusu üzerine Vali Mutlu, "Muhtelif yerlerde yapılmış olan düzenlemeler var. Tarihi nitelikteki bu mekanların düzenlenmesi hem de belli yerlerde olduğu gibi halkın kullanımına açılarak oraların bu şekilde daha nitelikli hale getirilmesi hem şehrin turizm kültür değerleri bakımından hem de o bölgelerin güzel tertibi açısından önem arz ediyor. Bu olay vesilesiyle bu da bir kez daha kendini net olarak gösterdiği için hem Büyükşehir belediyesi hem de birimlerimiz surların bu bölgesinde önemli bir çalışma gerçekleştireceğiz. Tabi bu mirası iyi korumak ve huzuru da en iyi şekilde tesis edebilmek adına bir eksikliğimiz olduğunu da ifade etmemiz gerekiyor. O noktanın biraz boş kalmış olması böyle bir zafiyetinde oluşmasına bir vesile teşkil etmiş gözüküyor. Cinayeti aklına koyan orada olmasa bir başka yerde gerçekleştirebilir. İstanbul da her yerde olan her cinayet bizim için önemlidir, faillerinin bulunması bizim için önemlidir. Ama bu tür hadiseler üzerinden İstanbulluların kendi şehirlerine haksızlık yapmasını arzu etmiyoruz. Eksiklik vardır, doğrudur. İstanbul'un güvenliği ile ilgili olarak, dünyanın birçok metropolü ile İstanbul arasında güvenlik sorunları arasında İstanbul bu şehirlerin 10 da 1'i kadar suç işlenmektedir. Her türlü insanımıza ve misafirlerimize yapılan olaylar her zaman bizi üzer. İnsanlarımızın güvenli bir şehirde yaşadıklarından emin olsunlar. İstanbul, dünyanın en güvenli şehirlerindendir" ifadelerini kullandı.
Ailenin İstanbul Emniyetine hızlı bir sonuca ulaşmasından dolayı teşekkür ettiğinin söylenmesi üzerine Vali Mutlu, "Evet ben de duydum. Bende hem şahsım, hem de İstanbul adına aileye başsağlığı diliyorum. Tabi ki aile için büyük bir üzüntü vesilesidir. Ama ailenin bunu teşekkür vesilesi olarak paylaşmış olması ve göstermiş olduğumuz çalışmaların onlar nezdinde ki kıymetinin bu şekilde kamuoyu ile paylaşılmış olması da bizim için memnuniyet vesilesidir. Bu vefalı duruş nedeniyle ailenin acısına rağmen göstermiş olduğu hassas destek nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(TC-AU-YHY-Y)

05.02.2013 19:10:29 TSI

Editör: Wan Haber