Van Valiliği SYDV tarafından Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulan iftar çadırında, her gün 2 bin vatandaşa iftar yemeği verilecek. İftar çadırının ilk misafiri ise Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Abdullah Aras ile bazı kurum amirleri oldu. Mercimek çorbası, tatlı, et sote ve pilavın servis edildiği yemek sonrası İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın okuduğu duayla iftar programı sona erdi.


Yemekten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, Son 5 yıldır Ramazan ayını Van’da vatandaşlarla birlikte yaşadığını söyledi. Karaloğlu, “Ramazan ayında bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız, Ramazan ayının geldiğinin farkına varsınlar ve Ramazan’ın coşkusundan istifade etsinler. Bu nedenle böyle bir çaba içerisindeyiz” dedi.


Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, “Ramazan ayı; dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma ayıdır. Yılın 11 ayında yaptığımız fakir ve fukarayı gözetmek ve yardımlarda bulunmayı bu ayda biraz daha da arttırıyoruz. Vatandaşlarımızla biraz daha fazla buluşmaya, vatandaşımızın iftar sofrasına oturmaya biraz daha fazla gayret ediyoruz. Bu Ramazan da öyle geçecek. Vatandaşlarımızın bir kere olsun komşusuyla birlik gelip burada beraber iftar açabilirler. Bunun yanında iftar saatinde evine ulaşamayan, ihtiyaç sahibi olan-olmayan herkesi soframıza bekliyoruz. Burada her gün bin 500 ile 2 bin hemşehrimize iftar verilecek. Bu yıl aşevimizi açtık, artık vatandaşımızın evine de yemek götürüyoruz” diye konuştu.


Ramazan ayında ayrıca yaklaşık 5 bin ihtiyaç sahibine gıda ve nakdi yardımlarda da bulunacaklarını ifade eden Karaloğlu, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.

Editör: Wan Haber