Van’da meydana gelen çığ felaketi ile ilgili Bahçesaray’da en çok şehit veren köye ziyarette bulunan Vali Bilmez, faciada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye gerçekleştirdi. Bilmez, burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerken, şehit yakınlarının her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, olayın yaşandığı ilk andan itibaren bölgeye ulaştığını ifade ederek, “Burada hayatını kaybeden kardeşlerimizin hem acılarını paylaşıyoruz hem de bütün sıkıntılarında devletimiz, milletimiz onların yanında olduğunu, onların yasal haklarından, imkanlarından inşallah yararlandıracağız ve onları yalnız bırakmayacağız." dedi.

"CENAZELERDEN SONRA KAVGALARIMIZI DA BİTİRSEYDİK"

Vali Bilmez, acılı dönemde birlik ve beraberliğin önemini işaret ederken "Van’ımızın çok güzel bir geleneği var, bir köyde bir cenaze olduğu zaman o köyde kavgalı olan, hatta kan davalı olan insanlar o kavgayı unutur, o taziyeye hep birlikte koşarlar. Keşke cenazelerimizden sonra o kavgalarımızı da bitirseydik, devam ettirmeseydik. Buradaki acılarımızın üzerinden bir ayrışma, bir tartışma oluşturmaya çalışmayalım. Murat’la, Ramazan çığın altında kaldığı zaman olay yerine koşan İzmirli, Aydınlı, Eskişehirli, Ardahanlı, Osmaniyeli karın altında kalan insanımızın aşiretini, tarikatını, partisini, mezhebini hiç düşünmedi. Herkes koştu ve herkes oradaydı. Kim olsaydı orada aynı çalışmayı sergileyecekti. Bu yüzden bugün cenazelerimiz üzerinden bir ayrışma, bir tartışma oluşturmak bize ölümlerden daha çok acı verir. Kurtarma ekibinde eksiklik olmuş, eksik kısımlar var olabilir ama emin olun ilk olay olduğunda yola çıktım ve ilk varanlardan biriyim. Orada yapılabilecek ne varsa yapıldı. Bu durum üzerinden ayrıştırmaya kimsenin hakkı yoktur” şeklinde konuştu. İHA - WanHaber

​​​​​​​


 

Editör: Wan Haber