Van’da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli ile ilgili davanın dördüncü duruşması, Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma 4 Haziran 2013 tarihine ertelendi. 


Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nde, aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in de bulunduğu 24 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili açılan davanın dördüncü duruşması, bugün Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.


Otel sahibi Tevfik Bayram'ın tutuklu bulunduğu davanın duruşmasına otelde hayatını kaybedenlerin yakınları da katıldı. Saat 10.30'da başlayan duruşmada İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Şube Müdürü Abdulhadi Gözmen tanık olarak dinlendi. Gözmen, 23 Ekim 2011'deki 7.2 büyüklüğündeki deprem ardından Bayram Oteli'nin de bulunduğu bölgede inceleme yapılmadığını ve kendilerine de otelin ağır hasarlı olduğu yönünde ihbar gelmediğini söyledi. Deprem sonrası otelin açılıp- açılmaması konusunda bir beyanları olmadığını belirten Özmen, "Bayram Oteli'nde herhangi bir tespit yapmadık. 50 ekip kurulmuştu. Ama Bayram Oteli'nin bulunduğu mahalleye girilmemişti. Otelin ağır hasarlı olduğuna dair ihbar da gelmedi. Bu dönem içinde bazı eksiklerimiz olabilir. Bazı eksikler hala devam ediyor" dedi.


Duruşmada zaman zaman gerginlik görülürken, bazı depremzedelerin yakınları gözyaşı döktü. Sanık avukatları ve sanık Tevfik Bayram, mağdur edildiğini ve tahliyesini isterken, mahkeme heyeti eksik belge ve bilgilerin toplanması için duruşmayı 4 Haziran 2013 tarihine erteledi.

Editör: Wan Haber