Uzman Pedagog Mehmet Teber, Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileriyle bir araya gelerek verimli ders çalışma tekniklerini anlattı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa veliler de yoğun ilgi gösterdi.
Fatih, İnönü, Taştepe, Söğütlüçeşme, Halkalı, Sefaköy ve Cennet Bilgi Evi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programda Mehmet Teber, öğrencilere bu hayallerini gerçekleştirmek için ipuçları verdi. Verimli çalışmanın aynı zaman diliminde daha fazla iş üretmek olduğunun altını çizen Uzman Pedagog, söyleşide öncelikle beyin sağlığının önemine dikkat çekti. Beyin sağlığı için B ve C vitaminlerinin yanı sıra omega 3 ve demir içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini söyleyen Teber, özellikle balığın ve balık yağının beyinde basit ama olağanüstü bir etkisi olduğunu dile getirdi. Teber, balık yağının beyin sinyallerinin beyin hücresindeki boşluklardan daha kolay atlamasını sağlayarak öğrenmeyi, hafızayı ve dikkati geliştirdiğini vurguladı.
"ÇALIŞMA MASASI YATAKTAN UZAK OLSUN"
Mehmet Teber, verimli ders çalışmak için öğrencilerin çalışma odasında dikkat etmesi gerekenleri de şöyle sıraladı:
"Yapılan araştırmalar öğrencilerin ders çalıştığı odanın duvarlarının açık yeşil olmasının verimli çalışmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Çalışma odaları sık sık havalandırılarak, beyaz ışık ile aydınlatılmalı. Ayrıca çalışılan dersten verim almak için çalışma masası yataktan uzak olmalı, sandalye ise çok rahat olmamalıdır."
Verimli çalışmada motivasyon ile haftalık ve aylık planlamanın da önemli olduğunun altını çizen Teber, söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Uzman Pedagog, sorduğu sorulara doğru cevap veren 3 Bilgi Evi üyesine ise kitap hediye etti.
(ET-ÖK-Y)

07.01.2013 16:22:44 TSI

Editör: Wan Haber