Babasına ait eczaneden cep telefonu çalan hırsızın fotoğraflarını Twitter hesabından paylaşarak teşhir eden ünlü sunucu Ece Erken, "Sosyal medya aslında bize bu durumda çok yardımcı da oluyor. Adamı gören diyecek ki 'sen hırsızsın.' Nasıl bizi tatilde bikinili görüp fotoğraflarımızı çekiyorlar ve paylaşıyorlar. Ben de bana yapılanı paylaştım" dedi.
Ünlü sunucu Ece Erken, babasına ait eczaneden cep telefonu çalan hırsızın fotoğraflarını Twitter hesabından paylaşarak teşhir etti. Erken fotoğrafların altına da, "Göz göre göre babamın cep telefonunu çaldı. Allah hepimizi bunlardan korusun" notunu düştü. Paylaşımın ardından Erken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Paylaşımı ile ilgili olumlu ve olumsuz tepkiler aldığını söyleyen Erken, "Babam eczanede bulunduğu sırada bir müşteri geliyor. Mantar ilacı soruyor. Babam yardımcı olurken gayet rahat bir şekilde kameraların önünde alıyor telefonu ve cebine indiriyor. Bugün bize zarar verenin yarın bir başkasına zarar vermeyeceği ne malum. Şahsı da Twitter'da paylaştım hala yakalanamadı. Bu bir iddia değil, iftira değil, çünkü görüntüler var belki görür utanır bir başkasına zarar vermez. Bazı kişilerden de tepki geldi 'Bir telefon için mi bu yapılıyor?' diye. Ama önemli olan bu değil ki adam neredeyse kameraya bakıp el sallayacak" diye konuştu.
Şahsı henüz Twitter'dan tanıyanın çıkmadığını belirten Erken, "Aynı şahısın birçok eczanede hırsızlık yaptığı söyleniyor. İnşallah bir iki güne kadar yakalanır. Telefon hiç önemli değil, önemli olan babama zarar verilmedi, ama ben bunu yazınca da tepki aldım. Cana geleceğine mala gelsin tabi ama böyle diye diye de bunlara izin veriyoruz aslında. Mala da gelmesin niye gelsin insanlar ekmek parası için çalışıyor" dedi.
Eli kolu tutan kişilerin gariban sayılmayacağını kaydeden Erken, "Bana dediler ki gariban hırsız. Gariban hırsız iphone 5'i niye çalıyor. Ekmek çalsın ki o da yanlış. Bana göre gariban eli ayağı tutmayan yaşlı ve savunmasız insanlardır. Bunun gayet eli yüzü düzgün her yeri çalışıyor belli ki, elini gayet hızlı bir şekilde kullanabiliyor" şeklinde konuştu.
Suçluyu bulduğunuz zaman ne yapacaksınız sorusuna ise Erken, "O bana ne yapacak. Bayağı bir deşifre oldu" diye yanıtladı.
Sosyal medyanın bu tür olaylarda çok önemli olduğunu belirten Erken, "Bu tür olaylar birçok kişinin başına geliyor. Sosyal medya aslında bize bu durumda çok yardımcıda oluyor. Adamı gören diyecek ki sen hırsızsın. Nasıl bizi tatilde bikinili görüp fotoğraflarımızı çekiyorlar ve paylaşıyorlar. Bende bana yapılanı paylaştım" ifadelerini kullandı.
(AU-Eİ-Y)

19.02.2013 20:03:04 TSI

Editör: Wan Haber