Sinema ve tiyatro dünyasının ünlü isimlerinden Alev Sururi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Sururi'nin cenaze törenine, sanat camiasından yalnız Fatma Girik katıldı.
İstanbul'da özel bir hastanede bir süredir tedavi gören Alev Sururi, solunum yetmezliği nedeniyle 84 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasına ve tiyatrosuna yarım asır emek verdikten sonra parkinson hastalığı ile boğuşan Sururi, bir çok filmde ve tiyatro oyununda rol almıştı. Ünlü oyuncunun cenazesi, kendisi gibi hayatını tiyatroya adamış eşi Ali Sururi'nin yanına defnedildi. Sururi, bugün ikindiden sonra Torba Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından, Torba mezarlığına defnedildi.

FATMA GİRİK CENAZE NAMAZINDA SAF TUTTU
Sururi'nin cenaze törenine sanat camiasından sadece Fatma Girik katıldı. Cenaze namazına katılarak saf tutan Girik'in oldukça üzgün olduğu görüldü. Sururi ile aynı mahallede oturan Girik çok üzgün olduğunu belirterek, "Alev hanım benim komşumdu. Kendisi ile birkaç kere görüştük. Benim bahçeme çiçek dikmişti. Bugün gelip ona son görevimi yapmak istedim bir sanatçı olarak. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun" dedi.
Yaklaşık 30 kişinin katıldığı törende, Sururi'nin kızı Çiğdem Sururi annesini kaybettiğini ve çok üzgün olduğunu ifade ederek, "Annem bir süredir İstanbul'da tedavi görüyordu. Dün sabah annemi kaybettik. Annem çok iyi bir sanatçıydı. Kendini sanata adamış bir insandı. Son olarak Zerda dizisinde rol almıştı. Bugün annemi kendi vasiyeti üzerine babamın yanına defnedeceğiz" dedi.
Öte yandan, oldukça üzgün olan Sururi'nin evlatları ve yakınları ünlü sanatçıyı gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurladı.
(EA-ÖK-Y)

13.01.2013 17:47:04 TSI

Editör: Wan Haber