YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sait Doğan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tunçtürk, Doç. Dr.Esvet Akbaş, Doç. Dr. Reha Saydan, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Menaf Turan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sürekli eğitim Merkezi (YÜSEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gürol Zırhlıoğlu ile VAGİAD'ı ziyaret etti.
Burada dernek yönetimi ile bir toplantı yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, göreve geldiği günden beri üniversite-kent bütünleşmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Biz gerek sivil toplum kuruluşları gerek meslek odaları, gerek sanayiciler ve iş adamlarımızla ilişkilerimizi ileri noktalara taşımak için çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla VAGİAD'la bir araya geldik." dedi.


VAGİAD ile yapmış oldukları toplantıda işbirliği yapılacak konularda fikir birliğine vardıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Battal, "Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) bünyesinde pazarlama, yöneticilik ve liderlik ile muhasebe kursu açacağız. Yine yatırımcı arkadaşlarımızı mühendislik ve iktisat fakültelerimize yönlendirdik, yapmayı düşündükleri yatırımlar konusunda bilgi alacaklar. Bundan sonra da bütün sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına desteklerimiz artarak devam edecektir. İnşallah el birliği ile daha çok çalışarak Van'ın gelişmesine katkı sunarız. Ben bizi ağırlayan VAGİAD yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.


VAGİAD Başkanı Veysel Dikici ise Rektör Prof. Dr. Battal'ı ve akademisyenleri derneklerinde görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bizim alanımızda ekibinizle burada olmanız bize güç verdi. Sizden istediğimiz bilgileriniz doğrultusunda bize yol göstermeniz. Biz sermaye olarak hazırız, yeterki siz bize bu konuda yardımcı olun" diye konuştu.


Yaklaşık 2 saat süren Toplantıda Bilim Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Can'da hazır bulundu.

Editör: Wan Haber