Van, Ağrı ve Bitlis’ten 23 kişinin katılımıyla başlayan eğitim Çitören Abdulhekim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 4 gün teorik ve uygulamalı olarak eğitim gördü.

Eğitimlerin ardından düzenlenen tatbikatla program sona erdi. Programının kapanışında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, UMKE Temel Eğitimi Programı’na katılan sağlık çalışanlarının teorik ve uygulamalı olarak eğitimlerini tamamladığını söyledi. Yaklaşık bir haftalık zorlu eğitim verildiğini dile getiren Dr. Yanmaz, “Zorlu kış şarlarında UMKE personeli olmanın daha da bir farkındalığını eğitimlerde görmekteyiz ve aldığımız bu eğitimlerde taşıma teknikleri, alternatif aletler, temel kapasite arttırıcı faaliyetler birlikte planlanarak icra edildi. Afetin ne zaman, hangi koşullarda oluşacağı ve ne şekilde tahribat bırakacağının bilinmemesi nedeniyle her an göreve hazır şekilde bekleyen UMKE ekiplerimiz bulunmakta. Sizlerde bu tür eğitim, kamp ve tatbikatlarla afet durumunda yer alarak kendini yetiştirmeye ve hazırlamaya devam edeceğinizden kuşkumuz yok. Bu anlamda eğitimlerin sizler açısından da faydalı olacağına inanıyorum. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılara sertifika belgeleri verildi.
Törene Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bengü Araz, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dilek Balta ve Yönetim Hizmetleri Şube Müdür Ahmet Arslan, Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık Şube Müdürü Eda Dilfiroz Pancar ve UMKE Bölge Sorumlusu Tuğba Kurşun katıldı.

Editör: Wan Haber