WanHaber - ÖZEL

Ulusal bazda yayın yapan bazı basın organlarında "Türkiye'de 81 ilin kaçak elektrik kullanımına ilişkin yüzdesel verileri" adı altında bir harita paylaşıldı.

Haritada en çok kaçak elektrik kullanımının Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleştiği belirtilirken, en fazla kullanımın ise 72,7 yüzdesiyle Mardin'de meydana geldiği ifade edildi. 

VAN'IN YÜZDESİ 57,2 OLARAK GÖSTERİLDİ

Söz konusu haberlerde Van'ın da kaçak elektrik kullanımında öncü şehirlerden olduğu belirtildi. Van'daki kaçak elektrik kullanımı yüzdesi 57,2 olarak gösterildi.

VAN HALKI TEPKİ GÖSTERDİ

Van'da bir çok vatandaş sosyal medya üzerinden kaçak elektrik kullanımı haberlerine tepki gösterdi. Vatandaşlar her ay düzenli olarak faturalarını ödediklerini belirterek verilerin çarptırıldığını kaydettiler. Kçak kullananların baz alınarak Van'ın zan altında bırakılmasına isyan ettiler.

BU TÜR HABERLER VAN'IN TANITIMINI BALTALIYOR

Bazı vatandaşlar ise kaçak elektrik kullananlara tepki gösterirken bu durumun Van'ın tanıtımını kötü yönde etkilediğini ifade etti. Sosyal medya kullanıcıları, tarihiyle, doğasıyla bir marka olan kentin bu tür haberlerle gündeme gelmesini istemediklerini vurguladılar.

Editör: Wan Haber