ÖSYM tarafından yapılan son açıklamaya görev 2021-4 tercih kılavuzu ekranlara geldi.

Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı emrinde istihdam edilmek üzere memur alımı gerçekleştirilecek... işte konu ile ilgili detaylar haberimizde…

Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı, mühendis alımı gerçekleştirecek.

Gelen son dakika haberine göre KPSS 2020/1-4 ile Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı bünyesinde bulunan eksiklikleri gidermek amacıyla 30 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Alımlar, Bakanlığın merkez ile taşra teşkilatına yapılacak.

30 Mühendis Alım İlanı!

Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı, 30 kişilik boş kadro ile mühendis alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Bu bağlamda Merkez teşkilatına girdiği ve taşra teşkilatına ise 27 mühendis alımı gerçekleştirecek.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı 30 Mühendis Alım İlanına Kimler Başvurabilir?

  • 6 Eylül tarihinde gerçekleştirilmiş olan KPSS 2020 lisans sınavına girmiş ve ilgili KPSS puanını alanlar, bu kılavuzda belirtilmiş olan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar ile alakalı iş ve işlemler 657 sayılı devlet memurları kanunu ve bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe konulan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar durumunun ilgili maddeleri uyarınca yürütülecektir.
  • Tercihte bulunacak adayların 657 sayılı devlet memurları kanununun 48 inci maddesinde bulunan şartları taşımaları gerekir,
  • sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar 6 Haziran 1978 tarih ve sayılı bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe konulan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların ek 1. Maddesinde bulunan istisnalar dışında sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumları tarafından sözleşmesinin feshedilmesi ya da sözleşme dönemi içerisinde sözleşmeyi tek taraflı fesh edilmesi durumunda, Fesih tarihinden itibaren 1 sene geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında tekrarını istihdam edilemez hükmüne tabidir.
  • Erkek adaylar açısından askerlikle ilgisi bulunmamak,
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilikleri yaşlılık maaşı almak

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adaylar, tercihlerini 16 ile 23 Mart 2021 tarihleri arasında ÖSYM sitesi eserinden gerçekleşecektir. Tercih işlemleri 23 Mart 2021 tarihinde saat 23.59 da sona erecektir.

Editör: Wan Haber