Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Yazlık köyünde yaşayan üçüz ninelerin evi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Perşembe Kaymakamlığı tarafından yenilenirken, Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, "Üçüz nineler bir ay içinde yeni evlerine kavuşacaklar" dedi.
Kaymakam Küçük, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yaklaşık iki ay önce üçüz ninelerimiz bir TV programına çıkmalarından sonra Başbakanımızın eşleri Emine hanımefendinin himayelerinde ilçemizde 'altın kızlar' olarak bilinen Emriye, Hayriye ve Hacer kardeşlerin evini ilk başta tamir olarak düşündük ama daha sonradan çokta rantabl olmayacağını düşünerek yeniden ev yapmayı planladık. Şu anda bodrum kat ve depo olarak planladığımız kısmının inşaatı devam ediyor. 3 haftalık süre zarfında prefabrik alanı bitirilecek. Eşyalarda vakfımızdan karşılanacaktır. En geç 4 hafta sonra üçüz ninelerimizi yeni evlerine kavuşturacağız" diye konuştu.
Üçüzlerden Hayriye ve Emriye Sarı, bu günlerde evleri tamamlanana kadar Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi'nde konuk ediliyor.
(RCP-SLH-Y)

21.01.2013 15:27:13 TSI

Editör: Wan Haber