Son senelerde özellikle de Türkiye’de tekel sigaraların fiyatlarının yükselmesi ile beraber sigara tiryakileri ya da diğer tütün ürünlerini kullanan vatandaşların sıklıkla arama motorlarında merak ettikleri hususların başında tütün dükkanı açmak ne kadar kazandırır? Gibi sorular gelmektedir. Bu soruların cevaplarını arayan meraklıları için bizde bu makaleyi hazırladık. Hadi şimdi buyurun hep birlikte okuyalım ve tütün dükkanı açmak ile ilgili bütün bilgilere göz atalım.

Sigara içmek her ne kadar da insan sağlığı açısından Zararlı olsa da Sonuçta mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren firmalarda imalatı gerçekleştirilen bir mamuldür. Bu nedenle sigaranın üretimi ve tüketimi ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır.

Son 3 senenin en popüler iş fikirleri arasında bulunan tütün dükkanı açmak aslında sigara zamlarının üst üste gelmesi ile beraber tütün tüketiminin üzerinde arttığını ifade etmekte fayda olacaktır.

Özellikle de Tekel sigara fiyatlarındaki fahiş oranlar, tiryakileri çeşitli alternatifleri araştırmaya zorlamaktadır.

Sigara kullanıcısı olan insanların gereksinimlerini karşılamak amacıyla tütün Dükkanı açarak para kazanmak Harika bir fikir olacaktır Özellikle de uygun maliyetli sigaraların pazarlanması neticesinde harika Paralarımı kazanması elbetteki kaçınılmaz bir durumdur.

Tütün Dükkanı Açmak Karlı Mıdır?

Evet gerçekten de tütün dükkanı açmak oldukça karlı bir iş fikri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kâr marjının %500 liraya kadar çıktığını ifade etmek yanlış olmayacaktır. Açık mamullerini paketledikten sonra satmanız ve satış rakamlarının yüksek olması halinde aylık gerçekten de dikkate değer kazançlar elde etmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Hemen her iş kolunda olduğu gibi bir tütün Dükkanı açarak para kazanma İşinde de öncelikli olarak müşteri memnuniyetine odaklı bir şekilde faaliyetlerin sürdürülmesi gerekir.

2020 senesi itibari ile 1 kilogram tütünün ortalama fiyatı 20 TL den başlayıp 70 TL gibi rakamlara kadar ulaşmaktadır. Kalite farkına göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. 1 kilogram açık tütünden kaç dal sigara çıkar? Bunun iyi bir şekilde hesaplanması gerekir.

Tütün fiyatının bu denli artış gösterdiği Bir piyasada harika bir işe imza atarak uygun fiyatlar ile tütün satmanın gerçekleştirilmesi Hem kullanıcı açısından hem de dükkanı açan girişimci açısından faydalı olacaktır.

Son dönemlerde özellikle de tütün ile ilgili satışlar genel itibarıyla hazır paketler şekilde gerçekleştirilmektedir. Sigarayı kendileri sarıp, kendileri tüketmek isteyen vatandaş sayısı da oldukça az olmaktadır. Hiç kimse tütünü sarma işi ile uğraşmayı istemez. Bu nedenle açık tütünü gram usulü ile dahi satma durumunda kazanç büyük rakamlara ulaşacaktır.

Tütüncü Dükkanı Açmak Yasal Mıdır?

Türkiye’de tütünün ekilmesi ve ticareti 1177 sayılı tütün ve tütün Tekeli kanunu kapsamında devlet tekeline alınmıştır. Bu nedenle tütün ile ilgili bütün faaliyetlerde yetki belgesi alma zorunluluğu mevcuttur ve özellikle de paketli ürün satışını gerçekleştirebilmek amacıyla bulunulan ilde yetkili makamlardan tekel ruhsatı alınması yeterli olmaktadır.

Makalenin tamamı göz önünde bulundurulduğunda tütün dükkanı açmak kazandırır mı? İş fikrini benimseyip ve girişimcilik ruhunu ortaya koyup bu işi yapmak isteyen bireylerin aslında devasa rakamlarda para kazanmaları mümkündür. Özellikle de elektrik, su, kira gibi bütün giderler düşüldükten sonra kasada çok iyi paralar kalır.

Editör: Wan Haber