Uğur Tunçdemir - Wanhaber.com - Özel
 
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Van'da yeni kurulan Tuşba ve İpekyolu merkez ilçe başkanları beli oldu. WanHaber.com Ankara temsilcimizden aldığımız bilgilere göre Tuşba İlçe Başkanlığı'na Naif Şabu atanırken İpekyolu İlçe Başkanlığı'na ise Yavuz Kuşan atandı. Kulislerde sık sık adı geçen Handan Fidan ise Genel Merkezin aldığı karar ile Edremit İlçe Başkanlığı görevine kaldığı yerden devam edecek.
 
AYRINTILAR GELİYOR...
 
Yavuz Kuşan kimdir?
 
1978 yılında Van’da Dünyaya geldi. İlk,orta ve lise öğrenimini Van’da tamamladı. Eskişehir Açıköğretim Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü öğrencisi olarak devam etmektedir. 14 ağustos 2001 tarihinde Ak Parti’nin kuruluşunda gençlik kolları teşkilatında siyasi ve hukuk işleri başkanı olarak Ak Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Bu görevini 2005 yılına kadar sürdürdü. 2005-2009 yılları arasında ana kademe il yönetiminde ve partinin değişik kademelerinde görev aldı. Şu anda Van’a hizmet etme adına Van Girişimci Genç İş adamları Derneği’nde (VANGGİAD) başkan yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. Daha önce de Ensar Vakfı, Erdemder Vakfı gibi bazı sivil toplum örgütlerinde görev aldı. Yavuz Kuşan Evli ve 1 çocuk babasıdır.
 
Naif Şabu Kimdir?
 
1955 Van Merkez Pirgarip Köyünde doğan Şabu, İlkokulu köyde, orta ve lise tahsilini ise Van’da tamamladı. 1976’da Milli Selamet Parti’sinin  Gençlik Kollarında siyasete başladı. Daha sonra Refah Partisi, ondan sonra Fazilet  Partisi ve en sonda da AK Parti’de çeşitli görevde bulundu.1995’te Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, Ak Parti’ye gelince de 2003 ile 2006 yılları arasında Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı, 2009-2012 yılları arasında ise Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1976 depreminden sonra Afet İşleri Bölge Müdürlüğü’nde görev alan Şabu bir müddet orada tahakkuk amirliği görevinde bulundu. Ondan sonra Afet işleri bölge müdürlüğünde yapı işleri ve il İmar müdürlüğünde görev yaptı. Daha sonra bayındırlık ile birleştirildi orada da görev aldı. 2009’da emekli olan Şabu şuanda ise serbest meslek ile uğraşmaktadır.
 
 
Handan Fidan kimdir?
 
1974 yılında Van'da doğdu. İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim (YYÜ'de) eğitimini Van'da tamamladı. Halk eğitimde usta öğretici olarak çalışmaya başladı. 2005'de Edremit'te Kadın Kolları Başkan yardımcılığı görevinde bulunan Fidan, 2006 yılında Fatma Şahin tarafından kadın kolları başkanlığına ataması yapıldı. Yaklaşık olarak 2.5 dönem Edremit'te kadın kolları başkanlığı yapan Fidan, 2011 yılında mevcut ilçe başkanının 3 dönemi tamamladığı için 22 Mart 2012 tarihinde yapılan kongre ile Edremit İlçe Başkanlığı'na atandı.
Editör: Wan Haber