Gençlik Merkezi tarafından geçen yıl kurulan dans topluluğu, bu yıl da öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 90 kişilik bir ekip oluşturdu. 120 kişilik bir ekiple çalışmalarına başlayan topluluk, Türkiye’nin yedi bölgesinden çeşitli yörelerinin oyunlarını oynayacak. Önceki yıl kurulan ve Van'da büyük bir gösteri sergileyen ekip, daha sonra Trabzon, Erzurum ve Erzincan illerine turneler düzenleyerek büyük beğeni toplamıştı. Bu yılda yeni bir ekiple geçen yılki başarıyı yakalamaya çalışan grup, Van’ın yeni yüzü olmayı hedefliyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Tuşba Halk Dansları Topluluğu Koordinatörü ve Eğitmeni Necmettin Yaşlak, Van’da bir Tuşba topluluğu oluşturmak ve değişik kültürleri Van’da yansıtmak amacıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, “Aramızda birçok ilden arkadaşımız var. Amacımız,değişik kültürleri Van’da sergilemek ve diğer illerdeki arkadaşlarımıza da Van halk oyunlarını öğretmektir. Bunun yanı sıra yarı profesyonel olarak başladığımız bu dans topluluğunu daha profesyonel bir hale getirmek en büyük hedefimizdir” dedi.

7 bölgedeki çeşitli yörelere ait halk oyunlarını sergileyeceklerini ifade eden Yaşlak, “Burada Burdur, Artvin, Ege, Karadeniz ve Hatay bölgelerine ait oyunları öğretiyoruz. 120 kişiden oluşan grubumuzda 90 kişi sürekli gösteri yapıyor. Grubumuz mayıs ayında büyük bir gösteri yapacak. Hedefimiz, Akdeniz de gösteriler yapıp daha sonra İstanbul’da büyük bir gösteri sunmaktır” ifadelerini kullandı.
Yaşlak, yarı profesyonel şekilde oyunların yöresine bağlı kalarak oyunlarını sergileyeceklerini sözlerine ekledi. Anadolu Ateşi ile farklı kulvarlarda oynadıklarını belirten Emine Baran da, “Artvin, Trabzon, Kırklareli, Burdur, Van, Hakkari ve Muş yörelerine ait oyunlar oynuyoruz. Bazen bunları karıştırdığımız için zorlanıyoruz. Ama zevkli bir eğlence oluyor bizim için. Anadolu ateşi ile kulvarlarımız ayrı. Ayrıca onlar bize rakip olamaz” dedi.

Fatma Karabulut ise daha yolun başında olduklarını ifade ederek, “Zorlanıyoruz, ama büyük keyif alıyoruz. Oyun oynarken dinleniyoruz. Oyunları daha yeni öğreniyoruz ama ilerleyen zamanlarda çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bilmiyorum Anadolu Ateşi’ne rakip olabilir miyiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Wan Haber