Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Şampiyonası, 10 ilden 100 sporcunun katılımıyla Van’da yapıldı. 23 Ocak tarihinde Zaferler Ortaokulu’nun spor salonunda başlayan müsabakalarda dereceye giren sporcular, Malatya’da düzenlenecek olan yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazanacakları ifade edildi.


Türkiye Tekvando Federasyonu temsilcileri ile takımların teknik koordinatörleri ve 20'ye yakın hakemin katılımıyla geçekleşen şampiyonaya katılanlara Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe tarafından gençliğe örnek sporcular yetiştirmek ve bu güzel sporu insanlara tanıtmak ve sevdirmek, farkındalık oluşturmak için bir yemek verdi. Başkan Özgökçe’nin il dışında olduğu için katılamadığı yemeğe, Tuşba Belediye Başkan Vekili Ziya Nurses, Van milletvekillerinden Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi ve Mustafa Bilici, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, Tekvando Van İl Temsilcisi Murat Yazlık ve belediye meclis üyeleri katıldı.


Şampiyonaya katılan sporcu, hakem, antrenör ve spor adamları, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin kendilerine yaptığı yemek jestinden dolayı çok teşekkür ettiler. Van halkı arasında ‘efsane başkan’ olarak sevilen, sayılan, genç ve dinamik olan Başkan Özgökçe’nin Tuşba’ya ve özellikle spora ve sporcuya çok güzel hizmetler yapacağına inandıklarını belirterek, "Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yaptığı bu jest, her zaman sporcunun yanında olduğunun bir göstergesidir. Sporcunun yanında olan başkanlar hep kazanmışlardır, biz de tüm belediyelere örnek olmasını diliyoruz" dediler.

Editör: Wan Haber