Şemsibey Mahallesi’nde başlattığı yol asfaltlama çalışmalarını tamamlayan Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bugün de Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan Abdulhamit Han İlkokulu ve Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi ile Seyrantepe Anaokulu’nun ulaşımını sağlayan toprak ve kullanılmaz halde olan yolun stabilize çalışmalarını tamamladı. İlçe merkezinden uzak olan 23 mahallede yürütülen mahalle içi yol genişletme ve stabilize çalışmalarını da tamamlayan Tuşba Belediyesi, altyapısı tamamlanan yollara asfaltlama ve kilit taşı döşeme çalışmaları ise devam ediyor. Yılsonuna kadar 100 bin metrekare parke taşı döşemeyi hedefleyen Tuşba Belediyesi, birinci kat asfalt asfaltın yanında 30 kilometre de sıcak asfalt yapılacağını ifade etti. Asfalt ve parke taşı döşenecek olan yolların altyapısında kullanmak üzere de 4 bin metre koruge boru ve büz ihalesini yaptı.


Yapılan çalışmaları Fen İşler Müdürü Naci Cezlan ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba ilçesinin coğrafik yapısından kaynaklı sarp ve kayalık alanlar olması yapım maliyetini arttığını söyledi. Şartların, çalışma azimlerini kırmayacağını ifade eden Başkan Özgökçe, “İnşallah tüm Tuşba sakinlerimizi temiz ve güzel yollara kavuşturacağız. Vatandaşlarımız artık çukur, çamur ve çöpten kurtulacak” dedi.


Bölgede iş sezonun kısa olmasına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Başkan Özgökçe, havaların mevsim normallerinde seyretmesi halinde önlerine koydukları hedefi aşacaklarını ifade etti. Doç. Dr. Özgökçe, “Şu an önümüze koyduğumuz hedef bütün mevsimsel olumsuzluklar göz önünde bulundurularak yaptığımız bir çalışma planıdır. İnşallah belirlediğimiz hedefi bayramdan sonra yakalamış olacağız. Çünkü bütün mahallerimizde yılların getirmiş olduğu sorunlar mevcuttur. Bunları minimize etmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Allah’ın izni ile stratejik plan dahilinde Tuşba, yolları, çevre düzeni, çocuk oyun alanları, semt pazarları, semt spor alanları, bilgi evleri, park ve bahçeleri vb modern yaşanır bir kent haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber