Bir lokantada düzenlenen yemekli toplantıya TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Davut Günaydın, Kültür Komitesi Başkan yardımcısı Erdal Çeri ile Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerindeki acente yetkilileri katıldı. Toplantıda seyahat acentelerin yaşadığı sorunlar görüşüldü. Toplantı sonunda bir açıklamada bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın, toplantıda acente sahiplerinin öneri ve şikayetlerini dinlediklerini belirterek, “Güzel bir toplantı oldu. Nisan ayında genişletilmiş bir toplantı yapacağız. Allah kısmet ederse bu da Van’ın tarihi ve turistik yerlerinin Türkiye’de daha aktif tanıtımı ve Van’a daha fazla turist gelmesi için olacaktır” dedi.


TÜRSAB Doğu Anadolu BYK Başkanı Abdullah Tunçdemir ise, 56 acente yetkilileri ile ilk bölge toplantısını düzenlediklerini belirterek, “Toplantıda genel merkezden gelen yetkililerimiz bize hem önemli bilgilerde bulundular hem de 15-22 Nisan turizm haftası ile yeni sezonda neler yapabileceğimiz hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldik” dedi.


Her ay düzenli olarak BYK toplantısını yapacaklarını ifade eden Tunçdemir, “İlimizin ve bölgemizin turizmde ilerlemesi için yönetim olarak çalışmalara başladık. İnşallah turizmciler olarak barış sürecine de katkıda bulunacağız. ‘Van güzel, Van’ı Van’da görmek daha güzel’ sloganıyla harekete geçtik. Bu konuda herkesten de destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Van’da 12 ay turizmin olduğunu dile getiren Tunçdemir, “Van’da dört mevsim turizmin alternatifleri mevcuttur. Bu konuda diğer kurumlarla birlikte ortak hareket etmemiz lazım. Biz bunu başarabilirsek iddia ediyorum, Van’da 12 ay turizmi canlandırabiliriz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber