Türkiye koronavirüsle mücadele ederken, büyük şehirlerdeki covid vakaları köylerde görülmeye başlandı. Sivas, Yozgat, Kütahya, Gümüşhane, Gürisen, Çankırı ve Çanakkale'ye bağlı 10 köy karantinaya alındı. Malatya'da ise bazı mahalleler karantinaya sokuldu. Vaka tespit edilen mahalle veköylere giriş ve çıkışlar durduruldu. İşte Türkiye'nin köylerinde korona vakaları:

Çanakkale : Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Çan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Çankırı : Çankırı'da Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar köyün karantinaya alındığı bildirildi. Köy giriş çıkışlarında jandarma tarafından tedbirler alındığı aktarılan açıklamada, "Toplum Sağlığı Merkezi personelimiz tarafından da köyde yaşayan vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilmiş olup süreç, Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Giresun

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyü, koronavirüs  tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çamoluk ilçesinin Karadikmen köyünde koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği belirtildi.

Gümüşhane

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kent giriş ve çıkışlarıyla köylerde önemli tedbirler alındığına işaret edilen açıklamada, "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Kütahya

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyünde de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Simav ilçesi Yeşildere köyünde tespit edilen pozitif vaka nedeniyle karantina uygulanmaktadır" ifadesine yer verildi.

Sivas

Sivas'ta da 5 köy yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada, "Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köylerimizde karantina kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi. Açıklamada; karantinaya alınan köylere, giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirildi.

Yozgat

Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla merkeze bağlı Derbent köyünün 29 Mart itibarıyla karantinaya alındığı belirtildi. Açıklamada; ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinanın uygulanacağı, köye giriş ve çıkışların yasaklandığı ifade edildi. Evlerinde kalmaları yönünde vatandaşların uyarıldığı açıklamada; bulundukları şehir, belde ya da köyü terk etmemeleri, zorunlu olmadıkça seyahata çıkmamaları istendi.

Öte yandan, valiliğin kararı doğrultusunda görevlendirilen jandarma ve sağlık ekiplerinin karantina altına alınan köyün girişlerinde önlem aldığı görüldü.

MALATYA

 Darende ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi ile Arapgir ilçesine bağlı Eğnir Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Darende İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Darende İlçesi Ilıca Mahallesi, Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Arapgir İlçesi Eğnir Mahallesi'nde koronavirüs salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır" denildi.

Editör: Wan Haber