Türkiye'nin yakından tanıdığı birçok ünlü isim Ocak ayında hayata gözlerini yumdu.
Ocak ayının ilk haftası ile birlikte birçok ünlü isim hayatını kaybetti. İlk olarak 4 Ocak'ta "Sev Kardeşim" şarkısıyla milyonlara ismini duyuran Şenay Yüzbaşıoğlu, ağabeyi ile birlikte yaşadığı evde hayatını kaybetti. Gümüşsuyu'nda ağabeyi ile birlikte yaşayan Şenay Yüzbaşıoğlu, 62 yaşında gözlerini hayata yumdu. Yüzbaşıoğlu'nun cenazesi, Dolmabahçe Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı'na defnedildi.
6 Ocak'ta ise Ağır Roman'ın ünlü yazarı Metin Kaçar, Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar etti. Gözyaşları arasında uğurlanan ünlü yazar, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Necatibey Mezarlığı'na defnedildi.
Aradan 6 gün geçtikten sonra 12 Ocak'ta ise yarım asırdan fazla sinema ve tiyatroya gönül veren Alev Sururi hayata veda etti. İstanbul'da özel bir hastanede bir süredir tedavi gören ünlü oyuncunun cenazesine sanat camiasının ilgi göstermemesi dikkatlerden kaçmadı. Vasiyeti üzerine Bodrum'a getirilen ünlü oyuncu, Torba Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Torba Mezarlığı'nda toprağa verildi.
16 Ocak günü ünlü ressam Burhan Doğancay tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde vefat etti. Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Doğançay, vasiyeti üzerine Bodrum'un Turgutreis beldesinde bulunan mezarlığa gömüldü. İstanbul'daki cenaze törenine ise siyaset, sanat ve spor camiasından birçok ünlü isim katıldı.
17 Ocak Perşembe günü ise usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın aniden ölümü ile tüm Türkiye yasa boğuldu. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand için Doğan TV Center'da tören düzenlendi. Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından usta gazeteci, Anadolu Hisarı'nda bulunan aile kabristanına defnedildi.
Brand'ın ölümünden 2 gün sonra 19 Ocak'ta ünlü tiyatro sanatçısı İsmet Hürmüzlü vefat etti. Hürmüzlü, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Hayatını kaybeden Devlet Tiyatroları Sanatçısı İsmet Hürmüzlü için yıllarca sahneye çıktığı Küçük Tiyatro'da tören düzenlendi. Hürmüzlü, kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.
Aynı gün ünlü Prof. Dr. Toktamış Ateş, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti. Türk iktisat profesörü, yazar Toktamış Ateş, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının sonra Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedildi.
21 Ocak'ta bu kez "Deprem Dede" diye bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Göztepe Medical Park Hastanesi'nde ölüm haberi geldi. Kamuoyunda "Deprem Dede" olarak bilinen Ahmet Mete Işıkara için ilk tören Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde düzenlendi. Törenin ardından Işıkara için Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Işıkara, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
23 Ocak Çarşamba günü ünlü oyuncu ve yönetmen Savaş Akova'nın yaşamını yitirdiği haberleri yine Türkiye'yi yasa boğdu. Akova'nın cenazesi, Ankara'daki Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.
Son olarak ünlü ses sanatçısı Ferdi Özbeğen'in 28 Ocak günü vefat ettiği haberi ile birçok sanatçı ve hayranları yasa boğuldu. Özbeğen, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Solunum yetmezliği sebebiyle kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Törenin ardından Levent Camii'ne getirilen ünlü sanatçının cenazesi, Ulus Mezarlığı'nda defnedildi.
1 ayda Türkiye'nin 10 ünlü simasının ölümü tüm yurdu yasa boğdu.
(EA-CC-Y)

02.02.2013 13:38:05 TSI

Editör: Wan Haber