İSTANBUL - Türkiye, Çin postaneleri, "2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında ortak pul çıkardı. Satışa sunulan pullarla iki ülke arasında dostluk artırılmaya çalışılıyor.

Türkiye-Çin Stratejik İşbirliği İlişkileri çerçevesinde 2012 yılı "Türkiye'de Çin Kültür Yılı" olarak kutlanmaya devam ediyor. Birçok etkinliğin gerçekleştirildiği yıl kapsamında Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) ile Çin Posta İdaresi de ortaklaşa özel anma pulu çıkardı.

Ortak kullanıma sunulan pullarda iletişim, alışveriş ve bağlantı anlamına gelen köprü teması işlendi. Pullar üzerinde İstanbul Boğaziçi Köprüsü ile Çin'de bulunan Taizhou Yangtze Nehri Karayolu Köprüsü'ne yer verilirken, ortak pullarla iki ülke arasındaki dostluk artırılarak, kültür alışverişine katkıda bulunulması hedefleniyor.
PTT tarafından çıkarılan 250 bin anma pulu, gömme perforajlı olarak 14x8 cm ebadında hazırlandı. Pullar yurtiçi mektup ücreti karşılığı 1 TL, blok pullar ise 2 TL değerden satışa sunuldu. Pullarla birlikte hazırlanan ilk gün zarfı da 2,50 TL'den satışa çıkarıldı.

Pullar, Çin'de de yurtiçi mektup ücreti karşılığı 1.2 CNY, blok pullar ise 2.4 CNY değerden satışa sunulurken, 2013 yılı da "Çin'de Türk Kültür Yılı" olarak kutlanacak. CİHAN

Editör: Wan Haber