Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, beraberindeki Ankara, Trabzon, Eskişehir, Manisa, Bitlis, Erzurum ve Van baro başkanları ile Muharrem Taş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şabaniye Mahallesi'nde taziyeleri kabul eden baba Abdulvahap Taş'a sarılan Feyzioğlu, "Sana sadece kendi adıma sarılmıyorum. Sosyal medya üzerinden ve sokakta karşılaştığım yüzlerce kişi adına sarılıyorum. Bütün Türkiye sizin acınızı paylaşıyor. Acımızın ortak olduğunu tüm Türkiye'nin ortak acısı olduğunu paylaşmak için Türkiye'nin her yerinden buraya geldik. Böyle bir kader yok. Buraya acınızı paylaşmaya geldik. Ama aynı zamanda sorumluların ortaya çıkarılması ve bir daha Muharrem bebelerin ölmesinin önüne geçmek için gereğinin yapılmasını sağlamak için geldik" dedi.


Binlerce kilometre öteden baro başkanlarının geldiğini anlatan Feyzioğlu, "Türkiye'nin her yerinden gelmemiz acıyı paylaşmamız, bir olduğumuzun, beraber olduğumuzun, Türkiye'nin bölünmeyeceğinin en büyük ispatıdır" diye konuştu.


Küçük Muharrem'in annesi Halise Taş'ın elini öperek, "annelerin elleri öpülür" diyen Feyzioğlu, evden çıktığı sırada hemşire olmak istediğini öğrendiği Muharrem Taş'ın ablası 12 yaşındaki Remziye Taş'ın okul masraflarını barolar birliği olarak üstleneceklerini bildirdi. Yaşadığı olayın çok acı olduğunu belirterek kimsenin başına gelmemesini dileyen baba Abdulvahap Taş ise, "Barolar Birliği Başkanı’na bizi ziyaret ederek acımızı paylaştığı için teşekkür ederim. Buraya gelen başkanlar olayın üzücü olduğunu ve gerekeni yapacaklarını söyledi. İnşallah gereken önlemler alınır ve bundan sonra bu tür olay yaşanmaz" dedi.


Taziye ziyaretinin ardından Muharrem Taş'ın Şabaniye Mahallesi'ndeki mezarına giden Feyzioğlu ve beraberindekiler, Muharrem için dua ettiler.

Editör: Wan Haber