ERZİNCAN - Türk zeka ve strateji oyunu Mangala il birinciliği turnuvası Erzincan'da düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından iki yaş kategorisinde yapılan il birinciliği büyük ilgi gördü.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, eski Türk medeniyetlerinde çok sevilen strateji temelli olan Mangala oyununun yeniden ilgi gördüğünü ifade etti. Köseoğlu, "Biz de bu oyunu gençlerimize sevdirmek için bir SODES projesi yaptık ve projemiz kabul edildi. Proje kapsamında ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretimde 2 bin kişiyi hedef alıp, bu oyunu yaygınlaştırıp gençlerimize öğrettik. Zeka ve stratejiyi bir araya getiren bu oyun, gençlerin gelişimi açısından önemlidir. Amacımız tarihimizi, geçmişimizi unutturmamaktır. Erzincan'da gençlerimize satranç ile beraber aynı seviyede bu oyunu yaygınlaştıracağız ve sevdirmeye çalışacağız." dedi.

13 Şubat Spor Salonu'nda, 07-15 ve 16-24 yaş gurupları arasında düzenlenen müsabakalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
CİHAN

Editör: Wan Haber