Bu yıl 145. kuruluş yıldönümünü kutlayan Kızılay; Van'da da çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler kapsamında, Kızılay Van Şube Başkanı Özdemir ve beraberindeki heyet, Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek kurumun Van'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 

Depremden bu yana Kızılay'ın çalışmalarını anlatan Şube Başkanı Özdemir, deprem sürecinde Van'da birçok alanda çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların halen devam ettiğini ifade ederek, “Bunun yanı sıra Van'da düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyamız da halen devam etmektedir. Bu kampanyamızda günlük 150 ünite kan bağışı ile vatandaşlarımızın göstermiş olduğu duyarlılık memnuniyet vericidir. Van'da yapmış olduğumuz çalışmalarda sizin destekleriniz olmasa idi bu kadar etkili ve başarı ile sonuç alamazdık. Bizlere vermiş olduğunuz destekten ötürü size teşekkür ederim" dedi.
 

Vali Karaloğlu'nun depremde dağıtılan çadırların ne kadarı iade edildi sorusuna cevap veren Özdemir, "Depremden sonra vatandaşları bilgilendirerek dağıtılan çadırların muhafazasının çok zor olduğunu söyledik. İyi muhafaza edilmediği takdirde çadırın kendi kendini zamanla imha ettiğini, çadırları kendi ambarlarında saklamaktansa bize getirmelerini söyledik. Bugüne kadar 22 binden fazla çadırı bize iade ettiler. İade edilen bu çadırların da 10 binden fazlası kullanılabilir hale getirildi" şeklinde konuştu.
 

Vali Karaloğlu da, Kızılay’ın köklü bir kuruluş olduğunu ve çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Van'da yaşanan depremlerden sonra yaptığınız çalışmalardan dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyor; Kızılay'ın 145. yıldönümünü kutluyor çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
 

Özdemir ve beraberindeki heyet; Vali Karaloğlu'na günün anlam ve önemini belirten bir plaket takdim ettiler.

Editör: Wan Haber