Kültür ve Turizm Bakanlığı, seyahat rehberinde bir reklam yayınlandı. Reklam tamamen turistlere yönelik bir reklamdı. Ancak bu reklam kısa süre içinde yoğun tepki ile karşı karşıya kaldı. ‘Go Türkiye’ platformunda yayınlanan reklam adeta linç yedi. Yoğun linç ve hakaretler sonrasında video kaldırılmak zorunda kaldı ancak videoyu kaydedenler ve fotoğraf çekenler yayınlamaya devam ediyor. Özellikle Twitter adlı sosyal paylaşım mecrasında yoğun tepki gören reklam, paylaşılmaya devam ediyor. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yayınlanan videoyu sosyal medya platformunda yayınlayarak altına ‘Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz!’ yazarak paylaştı. Sadece turist çekmeye yönelik yapılan bu video paylaşımı büyük tepkilere yol açtı. 
‘Aşılandım’ yazan maskeler dikkat çekti!
‘Go Türkiye’ platformunda yayınlanan reklamda çalışan tüm personellerin ‘aşılandım’ isimli maske takmaları büyük tepki çekti. İnsanların bu şekilde ayrılması ve işaretlenmesi Türk vatandaşlarını rahatsız etti. Sosyal medyadaki bir kısım, turistler için yapılan bu hareketi ‘şaklabanlık’ görürken, bir kısım ise insanların kurbanlık hayvanlar gibi işaretlendiğini söyleyerek tepki gösterdi. Paylaşım kısa süre içinde yoğun etkileşim aldı. Turizm çalışanlarının taktığı maskeler sarı renkte ve üzerinde ‘aşılandım’ yazısıyla videoda yer aldı. Tüm turizm çalışanlarının bu maske ile gezdiklerini söyleyen reklamın aslı yansıtıp yansıtmadığı henüz bilinmiyor ancak tepkiler çığ gibi büyüyor. 
Türkiye turistlere tepkili!
Korona virüsünün bu kadar yayılmasıyla evlere kapanan halk, turistlerin hiçbir teste tabii tutulmadan Türkiye’de gezmelerine tepki gösterdi. Turistler denizde, otellerde, meydanlarda rahatça gezebiliyorlar. Polisler ise sadece izin kağıtlarını kontrol ederek onların turist olduklarından emin oluyor. Test zorunlu değil ve turistlerin giriş çıkışı serbest. Türkiye vatandaşları tam kapanma döneminde turistlerin bu kadar rahat olmasına çok tepki göstererek sinirlerini ifade etmeye çalışıyorlar. 

Editör: Wan Haber