WanHaber - ÖZEL

Van'da Spor alanlarının genişletilmesi ve sportif anlamda yeni projelerin hayata geçirilme amacıyla  Tüm Spor Adamları Derneği Van'da faaliyete başladı.
Sportif alanlarda yaşanan eksikleri iyi bir fizibilite çalışması yürüterek başlayacak olan TÜMSAD Van'da oldukça iddialı. 

Türkiye Futbol Federasyonu Eski İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit Solmaz Başkanlığı'nda kurulan Tüm Spor Adamları Derneği geçici yönetimini kurarak resmen kuruldu.

Genel merkezi Ankara'da bulunan Türkiye genelinde 43 şubesi olan Tüm Spor Adamları Derneği spor alanlarında hayata geçirmek istediği projeler ile Van'da bir çok sportif anlamda eksiklikleri gidermeyi amaçlıyor.

Kurucu Şube Başkanı Sacit Solmaz, derneğin amacının Van'daki tüm spor adamlarını bir çatı altında toplamak olduğunu belirterek, İlimizdeki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp yeteneklerine göre spor branşlarına yönlendirip deneyimli antrenörler aracılığıyla sosyal, kültürel ve sportif alanda gençlere yardımcı olmak ve sporun her alanında idareci, sporcu, antrenör, hakem, gözlemci, temsilci, spor yazarı, ilimizin sportif alanında başarılı olması için tüm dinamiklerin kaynaşması, yardımlaşması ve ilde spor adına güzel ortamların yaratılabilmesi, projeler geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi düşüncesiyle Tüm  Spor Adamları Derneği'ni kurduklarını söyledi.

Vanspor'un eski futbolcularından ve teknik direktör Turgay Karatekin ve Van'ın sporuna hizmet eden Van'ın sportif faaliyetlerinin kamuoyuna aktarılmasında büyük payı ve önemli yeri olan Vansesi Gazetesi Spor Müdürü Rıdvan Can ile birlikte geçici yönetim kurulu oluşturduklarını söyleyen Solmaz tüm spor adamlarını tek çatı altında toplanmaya davet etti.

SACİT SOLMAZ KİMDİR?

11 yıl profesyonel liglerde hakemlik yaptı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Van Şube Başkanlığına seçilerek Federasyon Gözlemcisi olarak görev yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu Van İl Hakem Kurulu Başkanlığı ve aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesinde Spor işleri Koordinatörlüğü yaptı. Van Büyükşehir Belediye Spor Kulübünde yönetici olarak takımın 2. Lige çıkmasında katkıları oldu. 2019-2020 sezonda Vanspor yönetimden ayrıldı.

Editör: Wan Haber