Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, "Döner sermaye ödemeleri adaletsiz ve iş barışını bozacak nitelikte düzenlenmiştir. Sağlık çalışanlarının aldığı ücretlerin 3'te 1'i emekliliğe yansıtılmamaktadır. Bu durum çalışanlar arasında huzursuzluğa ve iş veriminin düşmesine yol açmaktadır" dedi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erözgün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Milletvekillerine, döner sermayeler ödemelerinin sağlık çalışanlarının emeklilik maaşına yansıması için faks, mektup ve e-posta gönderdiklerini söyledi.
Erözgün, "Sağlık çalışanlarına performans sistemine dayalı olarak sabit maaşlarının diğer kamu çalışanlarından düşük olması nedeniyle döner sermaye ödemesi yapılmaktadır. Döner sermaye ödemeleri adaletsiz ve iş barışını bozacak nitelikte düzenlenmiştir. Sağlık çalışanlarının aldığı ücretlerin 3'te 1'i emekliliğe yansıtılmamaktadır. Bu durum çalışanlar arasında huzursuzluğa ve iş veriminin düşmesine yol açmaktadır" dedi.
Sağlık çalışanlarının emekliliğe yansımayan ek ödeme tutarlarını belirten Erözgün, "Uzman Tabipler:1.392,25 Türk Lirası, Pratisyen Tabip: 1.322,64 Türk Lirası ,Lise mezunu Ebe, Sağlık memuru, Hemşire, ATT: 661,32 Türk Lirası,Ön Lisans Mezunu Ebe, Sağlık memuru, Hemşire, ATT: 730,93 Türk Lirası, Lisans Mezunu Ebe, Sağlık memuru, Hemşire, ATT; 800,55 Türk Lirası almaktadır. Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığında aldıkları döner sermaye geliri, vergisini ödedikleri halde emeklilik primlerine yansıtılmamaktadır. Tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemeleri emekliliğe yansıtılmalıdır" dedi.
"Sabit ek ödemelerden gelir vergisi alınmamalıdır" diyen Erözgün, "Döner sermaye adaletsizliği ivedi olarak düzeltilerek ödemelerin emekli ikramiyesine ve emekli aylığına yansıtılması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının sesi olabilmek için bu sorunun düzeltilme sürecine katkı sağlamak üzere Tüm Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarının bu sorunlarla tüm moral ve motivasyonlarının bozulduğunu, iş veriminin düştüğünü, çalışma barışının bozulmaya yüz tuttuğunu ilgililere iletmek mecburiyetinde kaldık. Sağlık çalışanlarının döner sermaye sorunlarının düzeltilmesi hususunda ilgililerin gayret ve desteklerinin, çözüm sürecine katkı sağlamasını tüm sağlık çalışanları adına talep ettik" dedi.
(BK-YHY-Y)

13.02.2013 13:45:41 TSI

Editör: Wan Haber