Haber:Fazıl ERÜŞ/Özel

Van’da Altın Kentler Platformu tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi (KENT-AR) işbirliğiyle düzenlenecek olan ‘Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü’ zirvesi öncesi hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. ‘Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü’ zirvesi 29 ve 30 Eylül’de Elite World Otel’de düzenlenecek.

Zirveye katılımın geniş olması beklenirken, zirvede Van'ın en önemli aktörlerinin bir araya getirilmesi hedefleniyor. Zirve hakkında Wanhaber’e açıklamalarda bulunan Altın Kentler Platformu Başkanı Cenap Tuncer, temel amaçlarının Van’ın ismin uluslararası arenada tanıtmak olduğunu belirtti.

Tam bağımsız bir Sivil Toplum Kuruluşu da olduklarının altını çizen Tuncer,” Zirvede Van’a katkıda bulunmak isteyen kim olursa olsun onlara mikrofonu uzatacağız”ifadelerini kullandı.Zirve öncesi hazırlıkların büyük bölümünün tamamlandığını vurgulayan Tuncer,zirvenin düzenleneceği tarih ile ilgili herhangi bir değişikliğin olmadığını da belirterek,”Artık misafirlerimizi bekliyoruz”dedi.

“GÜNDEMİMİZ VAN OLACAK”

Van'ın en önemli aktörlerinin bir araya geleceği ‘Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü’ zirvesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Altın Kentler Platformu Başkanı Cenap Tuncer, “Van’ın konuşulacağı büyük zirve de tüm aktörleri bir araya getirmeyi hedefliyoruz”dedi.
29 ve 30 Eylül’de Elite World Otel’de düzenlenecek olan zirve öncesi hazırlıkların tamamlandığını belirten Tuncer, şunları söyledi:

“Zirve çalışmalarımız tamamlandı. Zirvenin tarihi ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. ‘Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü’ zirvesi profesyonel bir zirvedir. Gündemimiz Van olacak. Van ile ilgili kurumlar, kişiler kendi fikirlerini söyleyecekler. Bir bakıma Van’ın geleceği tartışılırken aynı zamanda da tarihe de bir not düşeceğiz. Uzmanlık alanımız şehirciliktir. Kentin geleceği ne olacak. Bu sorunun cevabını arayacağız.”

‘ZİRVEDE BULUŞUYORLAR’

Van’ın konuşulacağı büyük zirve de tüm aktörleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Tuncer şöyle konuştu:

“Van’ın yapısal analizi, yerel kalkınma ve girişimci kadınlar, Van için sektörel gelişme stratejileri, Anadolu kentlerinde kentleşme ve kent kültürü, başlıklarında konuşmacılar görüşlerini belirtecekler. Ayrıca programın açılış panelinde Van’ın STK, iş dünyası, siyasileri, kanaat önderleri ve yerel yöneticiler Van hakkında genel bir değerlendirme yaparak Van’ın kalkınması ve gelişmesi için büyük zirvede konuyla ilgili görüşlerini belirtecekler. Devletin zirvesinin davet edildiği program da, başta kanaat önderleri, yerel yönetimler, milletvekilleri, siyasiler, gazeteciler, akademisyenler, iş adamları ve sanayiciler, sanatçılar, sivil toplum örgütleri olmak üzere daha pek çok Van’a gönül veren kentin önemli aktörleri düzenlenen büyük zirvede buluşması hedefleniyor.”

“O GELDİ BU GELMEDİ TARTIŞMASI OLMAYACAK”

Van’ın anlatılacağı ve tanıtılacağı bu önemli zirveye tüm Van halkını ve herkesi zirveye sahip çıkmaya davet eden Tuncer, şu ifadeleri kullandı:

“Genel amacımız farklı düşünceleri toplumun farklı kesimlerini bu zirve ile bir araya getirip Van özelinde  Van’ın geleceğini konuşmaktır.Dolayısıyla bu çerçevede bütün kurumları davet ettik.Davet ettiğimiz bütün kurumlar bizlere destek vereceklerini söyledi ve katılacaklarını beyan ettiler. Başka bir programları olmasa katılacaklarını belirttiler. Katılım seviyesini hep beraber göreceğiz. O geldi bu gelmedi tartışması içerisine girmeyeceğiz. Tam tersine Van’a katkıda bulunmak isteyen kim olursa olsun onlara mikrofonu uzatacağız. Her yıl bu zirve gerçekleşecek. Bir önceki yıl yapılan zirvede yapılan konuşmaları derleyeceğiz. Bir yıl sonra da ne değişti ne değişmedi üzerinde duracağız. Temel amacımız Van’ı isminin uluslararası arenada tanıtmak olacak. Bizlere burada öneli görevler düşüyor.”

“TARAF DEĞİLİZ”

20 kişilik bir profeyonel ekip ile çalıştıklarını ifade eden Tuncer, “Taraf değiliz.Tam bağımsız bir sivil toplum kuruluşuyuz. Yaşanan süreç nedeniyle bu program iptal oldu söylemleri de kulağımıza geliyor. Kesinlikle böyle bir şey yok. Zirveye hazırız. Önemli olan bu dönemde bu tarz projeleri hayata geçirmektir. Toplumla bunu paylaşmak ve topluma moral olmak önemlidir.Van’a gönül veren kim varsa herkesi davet ediyoruz”dedi.

Editör: Wan Haber