Bölge: Serkan Aslan

Konu ile ilgili makamında gazetemize açıklamalarda bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, araçlarda kar lastikleri, zincir, çekme halatı gibi gerekli ekipmanların bulunduğundan emin olunması gerektiğini belirtti.

Özellikle büyük araç kullanan sürücülerin güvenli bir yerde beklemeleri tavsiyesinde bulunan Tuğrul, “Trafik sınırlamalarına mutlaka uyunuz. Donan yağmur, donan çisenti veya sulu sepken gibi meteorolojik olaylar ve kar fırtınasından sonra temizlenen yollar ıslakmış gibi görünür, gerçekteyse, yol 'siyah buz' olarak adlandırılan ince bir buz tabakasıyla kaplanır. Siyah buz, her zaman görülemeyen şeffaf ama çok kaygan bir buz tabakasıdır. Yollar temizlendi diye gaza basmayın. Özellikle köprü ve rampalar siyah buz tuzağıdır" dedi.

Araçlar arasındaki trafik mesafesinin takip edilmesi uyarısında da bulunan Tuğrul, “Trafikte otomobil sayısının fazla olması kazalar açısından daha fazla risk taşımaktadır. Soğuk ve kar yağışlı kış günlerinde kent merkezlerinde, şehirlerarası yollarda, açık alanlarda, köprülerde, hemzemin geçitlerinde ve tünellerde gizli buzlanmaya dikkat edilmelidir. Gizli buzlanmaya karşı dikkatli olunmalı, takip mesafeleri artırılmalı ve hız yüzde 50'ye yakın düşürülmelidir. Ayrıca, yerel yönetimlerin buzlanmayı önlemek için tuz ve kum karışımı yerine, buz eritici kimyasal karışımları kullanmaları, daha ekonomik olacak ve asfaltı koruyacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber